Ένοχη αλλά από αμέλεια η γιαγιά για το δυστύχημα όπου έχασε την ζωή του 8χρονος

Ανατροπή σημειώθηκε χθες στην υπόθεση του δυστυχήματος που συνέβη το 2016 στη Λέυκα Πάτρας με θύμα ένα οκτάχρονο αγοράκι και κατηγορούμενη την γιαγιά και τον παππού, ο οποίος όμως έχει αποβιώσει.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηλείας, στον Πύργο, μετέτρεψε την αρχική κατηγορία σε βάρος της 57χρονης για το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της έκθεσης εξαιτίας της οποίας προκλήθηκε ο θάνατος του εγγονού της και την έκρινε ένοχη, με ομόφωνη απόφαση, για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Το Δικαστήριο απάλλαξε την γιαγιά από κάθε ποινή, καθώς έκρινε ότι εξαιτίας της ψυχικής οδύνης που υπέστη από το θάνατο του εγγονού της, δε χρειάζεται να υποβληθεί σε ποινή, κάτι που προβλέπεται από τον Ποινικό Κώδικα, σε περίπτωση που το θύμα είναι οικείο πρόσωπο του υπαιτίου.

Ουσιαστικά, το ΜΟΔ Ηλείας καταδίκασε την γιαγιά για ανθρωποκτονία από αμέλεια και θεώρησε ότι «τιμωρία» της ήταν ο χαμός του οκτάχρονου εγγονού τους και η στεναχώρια που της προκάλεσε το γεγονός αυτό, κρίνοντας ότι δεν έπρεπε να της επιβληθεί περαιτέρω ποινή, με την 57χρονη να ξεσπά σε κλάματα εντός της αίθουσας μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος