Ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων του ΟΑΕΔ Πύργου

Με απόφαση του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη, εντάχθηκε στο πρόγραμμα 2021-2027 της Περιφέρειας η ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση του κτιριακού συγκροτήματος του ΟΑΕΔ της Επαγγελματικής Σχολής Πύργου στα Λαστέικα, προκειμένου να παραδοθεί και πάλι σε χρήση.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 1,42 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 900 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτηθούν από τον άξονα προτεραιότητας «Προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, αντιμετώπιση και προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, ενίσχυση της ενεργειακής αυτάρκειας και της κυκλικής οικονομίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας». 

Το έργο θα συμβάλει στη μείωση του κόστους λειτουργίας, μέσω της εξοικονόμησης ενέργειας και της κάλυψης των ετήσιων αναγκών ρεύματος από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Παράλληλα, το κτιριακό συγκρότημα θα γίνει προσβάσιμο σε ΑμΕΑ, θα βελτιωθεί η ασφάλειά του, θα εκσυγχρονιστούν οι υποδομές και η λειτουργικότητά του και θα εξασφαλιστεί η κτιριακή υποδομή του οργανισμού. Έτσι, η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης θα αποκτήσει ένα σύγχρονο, ανακαινισμένο, εμβληματικό κτίριο στην Ηλεία και στη Δυτική Ελλάδα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος