Εκτεταμένος καθαρισμός του Λιμένα Κυλλήνης – Τριήμερη δράση από τον δήμο και το Πράσινο Ταμείο

Μια μεγάλη γιορτή περιβαλλοντικής δράσης έλαβε χώρα στο λιμένα Κυλλήνης από 28 έως τις 30 Μαρτίου 2025. Το Πράσινο Ταμείο, σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης, πραγματοποίησαν εκτεταμένο καθαρισμό του λιμανιού, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, μεταμορφώνοντας το λιμάνι σε σύμβολο καθαριότητας και αναγέννησης.

Η Mediterranean Company Environmental Protection (MEPP) ανέλαβε την υλοποίηση αυτής της σημαντικής δράσης, με στόχο την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Η δράση περιελάμβανε Υποβρύχιο καθαρισμό, καθώς εξειδικευμένοι δύτες απομάκρυναν κάθε είδους απορρίμματα από τον βυθό του λιμανιού, και συλλογή και καταγραφή αποβλήτων, αφού όλα τα απορρίμματα συλλέχθηκαν και καταγράφηκαν με ακρίβεια στο Marine Debris Tracker, ένα παγκόσμιο εργαλείο παρακολούθησης θαλάσσιων απορριμμάτων.

Επίσης έγινε πιστοποιημένη ανακύκλωση, καθώς τα απορρίμματα διαχωρίστηκαν και θα οδηγηθούν σε πιστοποιημένες μονάδες ανακύκλωσης, με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, και κυκλική οικονομία: Η MEPP θα δημιουργήσει προϊόντα κυκλικής οικονομίας από τα ανακυκλωμένα απόβλητα, δίνοντας νέα ζωή σε υλικά που διαφορετικά θα κατέληγαν στη χωματερή.

Κατά τη διάρκεια των δράσεων επισκέφθηκαν το λιμάνι Κυλλήνης και παρακολούθησαν τις εργασίες ο Βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος και η Βουλευτής Ηλείας και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας, τόνισε: “Καθαρίζουμε τη θάλασσα και δημιουργούμε τις προϋποθέσεις και τις συνθήκες για έναν ακόμα πιο πράσινο Δήμο. Η θάλασσα είναι πηγή ζωής και οικονομίας για όλη τη χώρα και φυσικά και για τον δικό μας Δήμο. Επενδύουμε στη θάλασσα και στον τουρισμό. Ταυτόχρονα σε συνεργασία με την MEPP προσπαθούμε να αναπτύξουμε την κυκλική οικονομία καθώς μέρος των απορριμμάτων που συλλέχθηκαν από τον βυθό θα ανακυκλωθούν. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο του ΔΛΤ Κυλλήνης και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο για αυτή την δράση, που μας δίνει ένα ακόμα έναυσμα για την προστασία του περιβάλλοντος και της ανάπτυξης του λιμένα Κυλλήνης“.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΔΛΤ Κυλλήνης Κωνσταντίνος Χαντζής, ανέφερε: “Ευχαριστώ πολύ την εταιρία MEPP για τη δράση, το Δήμαρχο που μας στηρίζει, το Λιμεναρχείο μας, την κ. Αυγερινοπούλου και τον κ. Νικολακόπουλο που είναι πάντα δίπλα μας”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος