Εκτεταμένες ζημιές στο σύστημα του ΤΟΕΒ Σαβαλίων

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Τ.Ο.Ε.Β. Σαβαλίων πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Ανδρέας Φίλιας, προκειμένου να συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, Γεώργιο Τσακοπιάκο, καθώς και με τους υπαλλήλους του Τ.Ο.Ε.Β. για να δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση σοβαρών προβλημάτων που προέκυψαν κατά την προηγούμενη αρδευτική περίοδο.

Κύριο θέμα της συζήτησης αποτέλεσε η εκτεταμένη καταστροφή τουλάχιστον 200 ηλεκτρονικών υδροληψιών – γνωστές και ως «καρτοβάννες» – οι οποίες είχαν εγκατασταθεί το προηγούμενο έτος με σκοπό την ορθολογική διαχείριση του αρδευτικού νερού και την αποτροπή της σπατάλης. Οι ζημιές αφορούν σπασίματα, καψίματα και παραβιάσεις των συσκευών, γεγονός που υπονομεύει τη λειτουργικότητα του συστήματος.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε και αυτοψία στην περιοχή του Παλαιοχωρίου Γαστούνης, όπου καταγράφεται η μεγαλύτερη έκταση των καταστροφών

. Η εικόνα που διαπιστώθηκε επί τόπου επιβεβαίωσε την σοβαρότητα της κατάστασης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος