Εξετάστηκαν τα στοιχεία για το μεγάλο έργο στο Φράγμα Πηνειού

Θετικά εξελίσσονται οι διαδικασίες σε ότι αφορά τις μελέτες για ένα έργο που έχει χαρακτηριστεί από την ίδια την κυβέρνηση ως «εθνικής σημασίας», αυτό του εκσυγχρονισμού του Τεχνητού Φράγματος – Λίμνης Πηνειού και του σχεδιασμού νέων έργων άρδευσης και ύδρευσης του πρ. Δήμου Ωλένης, αφού μέχρι τις αρχές Απριλίου προβλέπεται να υποβληθεί προς έλεγχο, στις υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, το σύνολο των προμελετών ενός έργου που έχει προϋπολογισμό σε ότι αφορά τις κυριότερες μόνο τεχνικές υποδομές του στα 270 εκατομμύρια ευρώ.

Στο Συνεδριακό Κέντρο Αμαλιάδας,  πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας μεταξύ της  βουλευτού Ηλείας Διονυσίας Αυγερινοπούλου, της ομάδας μελετητών με επικεφαλής τον εκπρόσωπο και συντονιστή του έργου Σπύρο Μίχα, του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Ανδρέα Φίλια, του Δημάρχου Ήλιδας Χρήστου Χριστοδοουλόπουλου, της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Θεώνης Γεωργοπούλου, αντιδημάρχων και υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου, καθώς και της εκπροσώπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μαρίας Τσάρα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκε η πορεία των μελετητικών εργασιών, ενώ ακολούθησε επίσκεψη και στο Φράγμα Πηνειού με τη συμμετοχή και του Δημάρχου Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα. Αναλυτική παρουσίαση της μελέτης ακολούθησε από την ομάδα μελετητών στη συνάντηση στο Tzami Village, όπου αναπτύχθηκε ευρύς διάλογος από τους φορείς και τους προέδρους τοπικών κοινοτήτων που έδωσαν το παρών, καταθέτοντας προτάσεις για την αξιοποίησή τους από τους μελετητές με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος