Δύσκολη η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας

Aνεστάλησαν χθες οι εισαγωγές ασθενών στην Παθολογική κλινική, του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας-Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου, καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες- η Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας Αναστασία Βασιλείου, η οποία εκτελεί χρέη Διοίκησης, με έγγραφο της προς την 6η ΥΠΕ και το ΕΚΑΒ ενημέρωσε πως η Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Πύργου, αναστέλλει την εισαγωγή ασθενών, καθώς έχει γεμίσει και  αδυνατούν να νοσηλεύσουν νέα περιστατικά, οπότε όποιος χρήζει νοσηλείας θα διακομίζεται στο πλησιέστερο Νοσοκομείο της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Στην παθολογική κλινική νοσηλεύονται 63 περιστατικά εκ των οποίων τα 42 στην Παθολογική και τα υπόλοιπα σε άλλες κλινικές.

Επίσης, μια ακόμα παρέμβαση για τις συνεχείς δυσμενείς εξελίξεις γύρω από τη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, πραγματοποίησε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος. Με την αποστολή υπομνήματος στο Υπουργείο Υγείας, όπου τονίζεται μεταξύ άλλων πως: «Η μόνη λύση, την οποία υποστηρίζουμε από την αρχή της θητείας μας, είναι το Γ.Ν. Ηλείας  να χαρακτηριστεί ως υπηρεσία Άγονης Ζώνης Τύπου Α. Τότε μόνο, δίνοντας ισχυρά κίνητρα οικονομικά αλλά και επαγγελματικής εξέλιξης, θα έρθουν γιατροί. Ζητούμε άμεσα να χαρακτηριστεί το Νοσοκομείο Άγονη Ζώνη Τύπου Α, ως προς την Υπηρεσία και όχι την περιοχή, όπως έχει γίνει και σε άλλα Νοσοκομεία της χώρας».

 Παράλληλα, ο κ. Αντωνακόπουλος απευθύνει αντίστοιχο κάλεσμα προς όλους τους φορείς της πόλης επισημαίνοντας την επιτακτική ανάγκη, ώστε όλες οι ενέργειες να είναι προς αυτή την κατεύθυνση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος