Δήμος Πύργου: Παρουσίαση λευκώματος «Από την Αρχαία Φειά στο Κατάκολο»

«Από την Αρχαία Φειά στο Κατάκολο», το νέο λεύκωμα που εκδίδει ο Δήμος Πύργου και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, η παρουσίαση του οποίου θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 1η Ιουλίου στις 8 το βράδυ στη μικρή πλατεία του Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων».

Την έρευνα και συγγραφή του βιβλίου υπογράφει ο ιστορικός – ειδικός συνεργάτης του Δήμου Πύργου Θεόδωρος Λάμπρος – ο οποίος έχει αναλάβει και την επιμέλεια – και ο αρχαιολόγος Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος.

Για την έκδοση και την παρουσίαση του βιβλίου δόθηκε χθες συνέντευξη Τύπου στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, όπου ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: «Το Επίνειο του Πύργου, το Κατάκολο, αποτελεί έναν τόπο με πλούσια ιστορία. Ξεκινά από τα αρχαία χρόνια με την πόλη και το λιμάνι της Φειάς, συνεχίζει με το Ποντικόκαστρο που αποτέλεσε σημαντικό στρατηγικό και στρατιωτικό κέντρο για τους Φράγκους και τους Βυζαντινούς στα χρόνια του Μεσαίωνα. Συνεχίζεται μέχρι σήμερα στο λιμάνι του Κατακόλου που αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες και τουρίστες κάθε χρόνο. Η περιοχή μας έχει πλούσιο ιστορικό απόθεμα, δυστυχώς ξεχασμένο χρόνια τώρα. Συνεχίζουμε δυναμικά να φέρουμε στην επιφάνεια όλα αυτά τα ιστορικά και πολιτιστικά στοιχεία, να τα προσφέρουμε στους συνδημότες μας – και κυρίως στη νέα γενιά – αλλά και να γνωστοποιήσουμε σε ευρύτερο κοινό, την ιστορία μας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος