Δήμος Πύργου: Υπεγράφη η Συμφωνία Συνεργασίας με τα Special Olympics Hellas

Και επισήμως πλέον ο Πύργος είναι η 17η πόλη της Ελλάδας στην οποία θα υλοποιηθεί το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Special Olympics Hellas, μετά και την υπογραφή της Συμφωνίας Συνεργασίας μεταξύ του Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου και του Προέδρου των Special Olympics Hellas, Πρέσβη ε.τ. Διονύσιου Κοδέλλα.

  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, όπου παράλληλα παρουσιάστηκε και το Αναπτυξιακό πρόγραμμα του μη κερδοσκοπικού αθλητικού και εκπαιδευτικού σωματείου από τον Διευθυντή Αναπτυξιακού Προγράμματος και Διευθυντή Αθλημάτων Βασίλη Κασιμάτη, ενώ την όλη παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η Διευθύντρια των Special Olympics Hellas Άρτεμις Βασιλικοπούλου.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και θα παρέχει εντελώς δωρεάν στα άτομα με νοητική αναπηρία της περιοχής, ευκαιρίες προπόνησης στα αθλήματα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης (ping pong) και του στίβου και δυνατότητες συμμετοχής σε αγώνες και αθλητικές δράσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Κύριος στόχος του Προγράμματος είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία, η ανάπτυξη και η ενίσχυση των δεξιοτήτων τους, καθώς και η στήριξη των οικογενειών τους. Η Ομάδα των Special Olympics Hellas μαζί με τον Συντονιστή και τους προπονητές θα αναλάβουν το σημαντικό έργο να βοηθήσουν τους αθλητές να αναπτύξουν το σώμα και το πνεύμα τους μέσω του αθλητισμού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος