Δήμος Ήλιδας: «Πόλεμος» για το όνομα

Η συμπλήρωση – προσθήκη στην ονομασία του δήμου Ηλιδας του όρου «Αμαλιάδα», αναμένεται να κυριαρχήσει στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 8 το απόγευμα.

Η θέση του δημάρχου Γιάννη Λυμπέρη είναι πως ο δήμος πρέπει να αποκτήσει την ονομασία  «Δήμος Αμαλιάδας-Ήλιδας», για λόγους που σχετίζονται με την αναγνωρισιμότητά του σε πανελλαδικό επίπεδο. Ωστόσο, κάθετα αντίθετος είναι ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Χρ. Χριστοδουλόπουλος, καθώς και 20 πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Ήλιδας. Μάλιστα, σε πρόσφατο ψήφισμα που εξέδωσαν, αναφέρουν ότι είναι κατηγορηματικά αντίθετοι σε οποιαδήποτε αλλαγή ή τροποποίηση του ονόματος του Δήμου. Πολλοί μάλιστα επισήμαναν το γεγονός ότι σε μια χρονιά όπου η διεθνής κοινότητα έχει στραμμένα τα φώτα της δημοσιότητας στην διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας συνεδριάζει για να τροποποιήσει και να θέσει στο περιθώριο το όνομα της διοργανώτριας πόλης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την αντίθεσή του εξέδωσε και ο Γιάννης Κουτσούκος, που διατέλεσε επί σειρά ετών βουλευτής Ηλείας, ενώ την πρόταση Λυμπέρη κατήγγειλε με καυστική δήλωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Ήλιδας Δημ. Κωνσταντόπουλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος