Δήμος Ήλιδας: Πλήρες ωράριο ζητούν οι σχολικές καθαρίστριες

Δήμος Ήλιδας: Πλήρες ωράριο ζητούν οι σχολικές καθαρίστριεςΕυρεία σύσκεψη με αίτημα την πλήρη απασχόληση όλων των καθαριστριών και καθαριστών των σχολικών μονάδων του Δήμου Ήλιδας πραγματοποιήθηκε το στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας.

Στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου και του Σωματείου Καθαριστριών/ων Σχολικών Κτιρίων Ν. Ηλείας ανταποκρίθηκαν Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ήλιδας, Σύλλογοι και Διευθυντές Σχολείων, το Εργατικό Κέντρο Πάτρα, η ΕΛΜΕ Ηλείας, επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, καθώς και εκπρόσωποι όλων των κομμάτων.

Η σύσκεψη αφορούσε στην απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ήλιδας για περικοπή ωρών από τις πλήρους ωραρίου καθαρίστριες και να παραμείνουν όσοι εργάζονται για τρεις ώρες, ενώ όπως συζητήθηκε κατά τη διάρκεια αυτής, οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας των σχολείων καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ειδικά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης και πρόκειται για ένα πρόβλημα που δεν βελτιώνει το θέμα της καθαριότητας στα σχολεία και δυσχεραίνει την αξιοπρεπή διαβίωση των εργαζομένων στον συγκεκριμένο τομέα.

«Εκφράζουμε για άλλη μια φορά το αίτημά μας για καθαρότερα σχολεία, γιατί ο Δήμος Ήλιδας μείωσε ώρες από τις σχολικές καθαρίστριες της ΙΔΟΧ και εμείς για να μπορούν τα σχολεία να είναι καθαρά και να απολυμαίνονται με τον τρόπο που πρέπει, εξαιτίας και της πανδημίας, οι ώρες που μας δίνουν δεν επαρκούν. Αντί να μας προσθέσουν ώρες, δυστυχώς μείωσε ώρες, προκηρύσσοντας ωστόσο νέες θέσεις εργασίας. Το τρίωρο δεν φτάνει να καθαριστεί ένα ολοήμερο σχολείο», δήλωσε η πρόεδρος Σωματείου Καθαριστριών/ων Σχολικών Κτιρίων Ν. Ηλείας, Δήμητρα Μυλωνά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος