Δήμαρχος Πύργου : «Όχι στις συγχωνεύσεις τμημάτων μαθητών» – Γονείς έκλεισαν σχολεία

Την αντίθεσή του σε προωθούμενες συγχωνεύσεις τμημάτων σε Γυμνάσια της πόλης εκφράζει ο δήμος Πύργου. Απευθυνόμενος εγγράφως προς το Υπουργείο Παιδείας, ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος συντάσσεται με το συλλογικό κίνημα των γονέων και κηδεμόνων σε συνεργασία με την ΕΛΜΕ Ηλείας και τον πρόεδρό της Τρύφωνα Αθανασόπουλο, σε κοινό μέτωπο προσπάθειας ακύρωσης αυτής της πρότασης. Στο σχετικό έγγραφό του ο δήμαρχος Πύργου επισημαίνει τα εξής: «Μετά από 20 μήνες πανδημίας, όπου οι μαθητές και η εκπαιδευτική κοινότητα κλήθηκαν να βιώσουν μια πρωτόγνωρη πραγματικότητα και να προσαρμοστούν σε νέα δεδομένα, δεν μπορούν οι μαθητές να στοιβάζονται μέσα σε λίγα τετραγωνικά και να αντιμετωπίζονται ως μαθητές ενός «κατώτερου» Θεού! Για τους παραπάνω λόγους ζητάμε την αναθεώρηση της προφορικής εντολής στους Διευθυντές των σχολικών μονάδων – αν και στη δημόσια διοίκηση δεν υπάρχουν προφορικές εντολές παρά μόνο επίσημα έγγραφα».

Κλειστά σχολεία από γονείς

Σε κλείσιμο του 3ου  Γυμνασίου Πύργου προχώρησαν σήμερα οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου, μετά την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να μειώσει τις τάξεις στην πρώτη και δευτέρα Γυμνασίου από πέντε σε τέσσερις. Παράλληλα, το σχολείο έκλεισαν σήμερα αιφνιδιαστικά και οι γονείς του 4ου Γυμνασίου Πύργου και του Γυμνασίου Βουνάργου. Οι γονείς, έχοντας τη συμπαράσταση και των εκπαιδευτικών του σχολείου, δηλώνουν ότι αυτή η απόφαση του υπουργείου παιδείας είναι «εγκληματική, αφού τα παιδιά θα στοιβαχτούν μέσα στις αίθουσες, με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν όχι μόνο να νοσήσουν τα ίδια από τον κορωνοϊό, αλλά να τον μεταδώσουν και στις οικογένειές τους, και την τοπική κοινωνία».

Μάλιστα, στη χθεσινή συγκέντρωση που πραγματοποίησαν στο σχολείο, οι γονείς και κηδεμόνες αποφάσισαν να στείλουν σχετική επιστολή προς όλους τους φορείς και φυσικά προς το υπουργείο όπου θα ζητούν την ανάκληση αυτής της απόφασης. Σήμερα το 3ο και 4ο Γυμνάσιο Πύργου, αλλά και το Γυμνάσιο Βουνάργου θα είναι κλειστά ως ένδειξη διαμαρτυρίας για αυτή την απόφαση της πολιτείας, ενώ, όπως αναφέρουν οι γονείς, ο αγώνας τους θα συνεχιστεί έως ότου δικαιωθούν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος