Δήμαρχος Πύργου: Να κλείσουν τα σχολεία λόγω της αύξησης κρουσμάτων – Κάθε μέρα τουλάχιστον 25 περιστατικά (video)

Για το τι οδήγησε στο αίτημά του Δήμου του να κλείσουν τα σχολεία της περιοχής λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού, μίλησε ο Δήμαρχος του Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις».

«Ξεκίνησε μια αιφνιδιαστική και ταχεία μεταβαλλόμενη κατάσταση στα σχολεία, η οποία έχει δημιουργήσει εκατοντάδες περιστατικά. Αυτή την ώρα είναι πάνω από 300 τα ενεργά περιστατικά της τελευταίας εβδομάδας με χώρο εντοπισμού τους κυρίως τα σχολεία. Έχουμε κάθε μέρα τουλάχιστον 25 περιστατικά στα σχολεία», τόνισε.

«Είμαστε δυστυχώς πίσω στους εμβολιασμούς. Είχαμε χαμηλούς δείκτες στην πανδημία αλλά έχουμε και πολύ χαμηλούς δείκτες εμβολιασμού. Η δαιμονοποίηση των πραγμάτων αποδίδει μερικές φορές. Σκοταδιστές ιερείς έχουν πείσει τον κόσμο να μην εμβολιαστεί», σημείωσε ο δήμαρχος.

«Έχουμε καταλήψεις σε Λύκεια από μαθητές που επιχειρούν να δώσουν τη λύση μόνοι τους», είπε ακόμα ο κ. Αντωνακόπουλος. «Εάν τα σχολεία πάνε στο 50% οι συνέπειες θα είναι πιο δραματικές από ότι να εξεταστούν ξανά τα πράγματα για το τι θα γίνει σε αυτά», πρόσθεσε.

«Να επανεξετάσει η κυβέρνηση αυτό το θεσμικό πλαίσιο με τα σχολεία» είπε ακόμα, μεταξύ άλλων, ενώ επανέλαβε ότι πρέπει όλοι να εμβολιαστούν. «Όποιος δεν παίρνει το “όπλο” αυτό, το εμβόλιο, είναι λιποτάκτης σε αυτόν τον αγώνα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος