Δήμαρχος Πύργου: «Δικαιωθήκαμε για την ανάθεση του έργου…»

«Δικαιωθήκαμε πανηγυρικά και κατέρρευσαν παταγωδώς όλες οι συκοφαντίες και τα ψεύδη γύρω από την υπόθεση του μεγάλου έργου ύψους 1,4 εκατ. ευρώ που αφορούσε αποκατάσταση ζημιών από τις πλημμύρες του 2019 στο Δήμο Πύργου».

Με αυτή τη δήλωση ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος  παρουσίασε στη χθεσινή  συνέντευξη Τύπου, στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που ανακαλεί την 65/2021 Πράξη του Ε’ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με την οποία: «Αποφαίνεται ότι δεν κωλύεται η υπογραφή των σχεδίων συμβάσεων μεταξύ του Δήμου Πύργου και της εταιρείας «ΔΟΜΟΤΕΚΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε.» για την εκτέλεση των τριών υποέργων του έργου «Αποκατάσταση ζημιών έργων υποδομής που προκλήθηκαν από ακραία καιρικά φαινόμενα κατά τον μήνα Σεπτέμβριο 2019».

Είκοσι επτά ανώτατοι δικαστές στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου εξέτασαν όλα όσα κατά καιρούς έχουν ακουστεί για την υπόθεση, όλα όσα έχουν κατατεθεί γραπτώς και προφορικώς από εκείνους που διαφωνούσαν. Αξιολογήθηκαν ως μη έχοντα καμία θέση επηρεασμού στη νομιμότητα της διαδικασίας»  τόνισε ο κ. Αντωνακόπουλος, δίνοντας τέλος στο «θρίλερ» του πολύπαθου έργου.

«Θα επιτρέψουμε ένα εύλογο διάστημα για την αποκατάσταση της αλήθειας και της δικαιοσύνης. Αν δεν ζητήσουν δημόσια συγνώμη – γιατί είναι πολύ μεγάλο το σύστημα της «λάσπης» – θα καταφύγουμε σε αγωγές και μηνύσεις. Οφείλουν να ζητήσουν συγνώμη σε όλη τη Δημοτική Αρχή, στους υπαλλήλους του Δήμου Πύργου και την κοινωνία που στέρησαν τόσο καιρό αυτό το τόσο σημαντικό έργο» ανέφερε ο Δήμαρχος Πύργου

«Η  απόφασή σου να υπογράψεις τη σύμβαση σημαίνει ότι ΑΓΝΟΕΙΣ το Διοικητικό Εφετείο Πατρών που θα δικάσει την υπόθεση στις 18-3-2022 και ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙΣ την απόφασή του Συμβουλίου της Επικρατείας που έχει απορρίψει αντίστοιχο αίτημά σου.  ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ, ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ!!» απαντά ο επικεφαλής της παράταξης «ΜΠΟΡΟΥΜΕ» Στάθης Καννής και προσθέτει: «Όπως ΔΙΚΗ ΣΟΥ είναι και η ευθύνη για την καθυστέρηση του έργου, που προκλήθηκε από την περίεργη εμμονή σου να το αναθέσεις στη συγκεκριμένη εταιρεία με σκανδαλώδεις όρους και με έκπτωση 5% αντί της μέσης έκπτωσης σε παρόμοια έργα που προσεγγίζει το 50%».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος