Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ

Η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ στην επίσημη πρεμιέρα. Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκινά το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς, που διοργανώνει ο Δήμος Πύργου με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ στην επίσημη έναρξη όπου θα παρουσιαστεί σε πρώτη εκτέλεση το έργο του συνθέτη Γιώργου Βούκανου «Το ταξίδι του Αλφειού», με τη συμμετοχή γνωστών και καταξιωμένων καλλιτεχνών.

Με χορηγό επικοινωνίας την ΕΡΤ και την αιγίδα του ΕΟΤ, στις 10 και 11 Ιουνίου 2022, με την έναρξη των εκδηλώσεων τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν πάνω στον Πύργο και το Κατάκολο με δύο, μοναδικής αισθητικής και καλλιτεχνικής αρτιότητας, εκδηλώσεις. Η πρώτη εκδήλωση, που αποτελεί και προπομπό της επίσημης πρεμιέρας του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς, πραγματοποιείται την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022 και ώρα 21.00 στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή. Εκεί θα παρουσιαστεί το παιδικό παραμύθι με τίτλο «Το ταξίδι του Αλφειού» από τη συγγραφέα – εκπαιδευτικό Έφη Παναγοπούλου, σε εικονογράφηση της Χρύσας Ρώμα. Το βιβλίο έχει μεταφραστεί και στα Ιταλικά από την Κέλλυ Ραγδάκη, και θα διανεμηθεί στους μαθητές και μαθήτριες των δημοτικών σχολείων του Δήμου Πύργου.

Τη σκυτάλη αμέσως μετά παίρνει η χορογράφος Νατάσα Ζουμή με μια πλειάδα παιδιών-χορευτών. Η μουσική της δραματοποιημένης χορευτικής παράστασης είναι του Γιώργου Βούκανου, ενώ στην αφήγηση η ταλαντούχα Ελένη Αργυροπούλου θα «ενώσει» τον λόγο με την κίνηση.

Την επόμενη μέρα Σάββατο 11 Ιουνίου 2022 στο Κατάκολο και ώρα 21.00, η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Αραβίδη παρουσιάζει σε 1η εκτέλεση το μουσικό έργο του Γιώργου Βούκανου «Το Ταξίδι του Αλφειού» σε κείμενα – στίχους Έφης Παναγοπούλου, με τη συμμετοχή του μουσικού συνόλου Λύραυλος. Τον εμβληματικό μύθο που περιγράφει την ιστορία του Αλφειού και της Αρέθουσας αφηγείται ο Λεωνίδας Κακούρης. Tο ρόλο του Αλφειού ενσαρκώνει ο Βασίλης Μίχας και της Αρέθουσας η Χρύσα Ρώμα. Τα τραγούδια ερμηνεύουν η σοπράνο Άντα Αθανασοπούλου και ο τενόρος Γιάννης Χριστόπουλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος