Διασφάλιση πόρων και άμεση έναρξη έργων αποκατάστασης στις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας

“Έχουν διασφαλιστεί οι πόροι για την ανασυγκρότηση της περιοχής”. Αυτή είναι η δέσμευση που το κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο έδωσε προς τους συμμετέχοντες στην πολύωρη σύσκεψη που έγινε χθες το πρωί στο μικρό συνεδριακό κέντρου του Διοικητηρίου στον Πύργο.

Στην σύσκεψη, αντικείμενο της οποίας  ήταν ο συντονισμός και επιτάχυνση της διαδικασίας ενεργοποίησης της κρατικής αρωγής για την στήριξη των πολιτών στις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας,  συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος. Επίσης, οι Δήμαρχοι Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος  Γεωργιόπουλος,  και  Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος.  Ο κ Τριαντόπουλος αποσαφήνισε πως πυρόπληκτες περιοχές θα κηρυχθούν όλες όσες έχουν με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας  χαρακτηρισθεί ότι βρίσκονται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης επισημάνθηκε ότι  όσον αφορά το ζωικό κεφάλαιο ότι οι αποζημιώσεις θα δοθούν μέσα στο Σεπτέμβριο ενώ για το φυτικό κεφάλαιο θα ξεκινήσει να καταβάλλονται το Νοέμβριο

Υπόψη του κυβερνητικού κλιμακίου τέθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν στην επόμενη μέρα των πυρόπληκτων περιοχών, ενώ ξεκαθαρίστηκε ότι ήδη οι αρμόδιες επιτροπές από Δήμους και Περιφέρεια έχουν συγκροτηθεί.

Ειδική μνεία έγινε στην ανάγκη άμεσων χρηματοδοτήσεων για αντιπλημμυρική προστασία , όχι μόνο στους αποδέκτες (ποτάμια , χείμαρρους κλπ), αλλά και στις περιοχές του καμένου δάσους (αντιδιαβρωτικά έργα). Τέλος, επισημάνθηκε η ανάγκη άμεσης υλοποίησης στοχευμένου σχεδίου για την ανάπτυξη της οικονομίας της περιοχής, αφού είναι ξεκάθαρο ότι περισσότερο πληττόμενο είναι το αγροτικό εισόδημα, που είναι και το μεγαλύτερο τμήμα του τοπικού ΑΕΠ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος