Δεν … βγαίνει η παραγωγή των κηπευτικών στον Ηλειακό κάμπο

Στα όριά της βρίσκεται η παραγωγή κολοκυθιού στην περιοχή της Μυρσίνης, και οι αγρότες, βρίσκονται με την έναρξη της νέας χρονιάς αντιμέτωποι με πολλαπλά προβλήματα που καθιστούν την καλλιέργειά τους «έρμαιο» δυσμενών εξελίξεων.

Τα κηπευτικά και κυρίως τα κολοκύθια καλλιεργούνται με αυξημένα κόστη ενώ και η σοβαρή έλλειψη εργατών γης, έχει οδηγήσει αρκετούς, είτε να σπείρουν λιγότερα στρέμματα είτε να μην μπορούν να συγκομίσουν την παραγωγή τους. Από την άλλη τα υπέρογκα έξοδα στα θερμοκήπια, αλλά και τα αυξημένα μεροκάματα που πρέπει να καταβάλλουν σε όσους εργάτες διαθέτουν, τους φέρνουν σε καταστάσεις ώστε να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν.

«Αυτή τη στιγμή τα κολοκύθια τα δουλεύουμε παθητικά. Τα έξοδα στα θερμοκήπια είναι τεράστια. Γενικά όλα τα έξοδα και τα κόστη έχουν ανέβει, τα εργατικά χέρια έχουν μειωθεί πάρα πολύ και έχει αυξηθεί το μεροκάματο σε όσους έρχονται. Πλέον έχουμε φτάσει σε σημείο να μην μπορούμε να καλλιεργήσουμε κάποια θερμοκήπια γιατί το κόστος είναι μεγάλο», αναφέρει σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτών Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Λευτέρης Γκατζούνας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος