Χρηματοδοτήσεις για έργα στην Αρχαία Ολυμπία

Tο Υπουργείο Εσωτερικών, με υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού, Στέλιου Πέτσα, κατόπιν σχετικού αιτήματος του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, ενέκρινε πίστωση 1.200.000 ευρώ από το Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες.

Με άλλη απόφαση του κ. Πέτσα εγκρίνεται επιχορήγηση ποσού 211.782 ευρώ για έργα άρσης επικινδυνότητας και ανάδειξης των καταρρακτών Νεμούτας, ικανοποιώντας αντίστοιχο αίτημα του Δήμου.

Επίσης, από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ 2014-2020) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων εγκρίθηκαν οι προτάσεις του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας για χρηματοδότηση έργων αγροτικής οδοποιίας συνολικού ύψους 1.881.400 ευρώ.

Πρόκειται για το έργο ασφαλτόστρωσης αγροτικής οδού προς τον οικισμό Βίλια της Κοινότητας Νεμούτας, μήκους 4 χιλιομέτρων, με το ποσό των 994.200 ευρώ και την ασφαλτόστρωση του τμήματος αγροτικής οδοποιίας «Ταβέρνα Κρυόβρυσης – Ζωοδότη», μήκους 3.320 μέτρων, με το ποσό των 887.200 ευρώ. Μετά την έγκριση, αναμένεται και η θετική απόφαση ένταξης για τα έργα αυτά για να ξεκινήσει η υλοποίησή τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος