Αυτοψία στον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Πύργου, στόχος η επέκταση στην Αρχαία Ολυμπία

Την  πρόθεση της  κατασκευάστριας εταιρίας «Ολυμπίας Οδού» να φτάσει  ο αυτοκινητόδρομος Πατρών-Πύργου  μέχρι την Αρχαία Ολυμπία επεσήμανε  χθες το μεσημέρι,  από το εργοτάξιο στο Γεράκι,  ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Παναγιώτης Παπανικόλας, στο πλαίσιο περιήγησης  στο έργο, μαζί με τους αρμόδιους παράγοντες. Η περιήγηση   ξεκίνησε από το εργοτάξιο στα Καμίνια Αχαΐας και ολοκληρώθηκε στην Αρχαία Ολυμπία.

Ο κ. Παπανικόλας,  είπε ότι μόλις δεχθεί εντολή από το υπουργείο Υποδομών,  οι διαδικασίες για τη σύνδεση της  Αρχαίας Ολυμπίας με τον αυτοκινητόδρομο θα ξεκινήσουν άμεσα. «Από την πλευρά τη δικιά μας, αυτός είναι και ο δικός μας στόχος, να φτάσει δηλαδή ο δρόμος ως την Ολυμπία. Το έργο το δικό μας είναι μέχρι τον κόμβο του Πύργου και από εκεί και πέρα περιμένουμε εντολές από το Δημόσιο. Θα είναι χαρά μας να το συνεχίσουμε και να φτάσουμε και στην Αρχαία Ολυμπία», δήλωσε χαρακτηριστικά. Παρών στη σύσκεψη ήταν και ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτ. Φαρμάκης, ο οποίος δήλωσε πως το έργο θα καταστεί έργο όταν ολοκληρωθεί αφ’ ενός και αφ’ ετέρου όταν η Ολυμπία Οδός θα αποκτήσει το πραγματικό της περιεχόμενο φτάνοντας μέχρι την Αρχαία Ολυμπία.

Η επέκταση αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης κατά την επίσκεψη του Δ/ντα Συμβούλου κ. Παπανικολού , στο  Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας, όπου ο δήμαρχος Γιώργος Γεωργιόπουλος, επανέλαβε την πρόταση που είχε καταθέσει με επιστολή του στον Υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή, από τον περασμένο Μάρτιο, να αναλάβει η «Ολυμπία Οδός» την εκπόνηση της μελέτης και να διερευνηθεί η δυνατότητα χρηματοδότησης του έργου με 30 εκατ. ευρώ, ποσό που προβλέπεται για τη σύνδεση των αρχαιολογικών χώρων με τους αυτοκινητόδρομους, υπενθυμίζοντας και τη σχετική δέσμευση του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη από την Ολυμπία τον Νοέμβριο του 2021.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος