Αστεροσκοπείο «Διονύσης Σιμόπουλος» στον Πύργο

Στη δημιουργία Αστεροσκοπείου και Πλανηταρίου στον χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Κούβελου προχωρά ο Δήμος Πύργου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Ερευνητικό Εργαστήριο Υψηλών Συχνοτήτων, Μεταϋλικών και μη Γραμμικών Κυμάτων «HERON LAB» του Τμήματος Φυσικής.

Οι νέες αυτές δομές, που θα φέρουν το όνομα του αείμνηστου Ηλείου Αστροφυσικού Διονύση Σιμόπουλου, θα έχουν ως επί το πλείστον εκπαιδευτικό χαρακτήρα αλλά θα συμβάλει και σε ερευνητικά προγράμματα.

Στη σημαντική αυτή ανακοίνωση προχώρησε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες με τον διευθυντή του «HERON LAB», Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γιώργο Βελντέ, στα πλαίσια του 2ου Θερινού Σχολείου που διεξήχθη στον Πύργο.

Για το λόγο αυτό, τον περασμένο χειμώνα ο δήμαρχος Πύργου και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, είχαν επισκεφθεί το «Κακογιάννειο Αστεροσκοπείο Υπάτης», στο οποίο διεξάγονται σημαντικές έρευνες του «HERON LAB» σε συνεργασία με το Παν/μιο Θεσσαλίας.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει αναπτύξει ο Δήμος Πύργου με το Παν/μιο Θεσσαλίας και μέσω 10ετούς προγραμματικής σύμβασης δημιουργήθηκε το Θερινό Σχολείο, και το επόμενο βήμα – οι διαδικασίες του οποίου έχουν ήδη προχωρήσει αρκετά – είναι η δημιουργία Αστεροσκοπείου και Πλανηταρίου στον Κούβελο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος