Αρχαία Ολυμπία: Βράβευση και συγκίνηση για τη βράβευση της καλλιτεχνικής Δ/ντριας της τελετής Αφής

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας υποδέχτηκε την επίτιμη δημότη Άρτεμις Ιγνατίου, μαζί με όλους τους συντελεστές, ιέρειες, και κούρους,. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου, όπου είχε την χαρά να βραβεύσει τα πρόσωπα αυτά που αποδίδουν με τον ιερότερο τρόπο το τελετουργικό της Αφής, μέσα στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημαρχείου, μίλησαν για τη σημασία των Ολυμπιακών Αγώνων και το τελετουργικό Αφής της Φλόγας, καθώς και για την πολύχρονη και πολυδιάστατη προσφορά της κας Ιγνατίου στον τόπο μας ο Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης Αθανάσιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Παναγιώτης Μπράμος και ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Αριστείδης Παναγιωτόπουλος.

Η ίδια η κα Ιγνατίου, συγκινημένη, ανέφερε στο λόγο της ότι η Ολυμπία είναι για αυτήν πατρίδα της και ότι ο γιος της γαλουχήθηκε στις ίδιες αξίες, διαπαιδαγωγήθηκε με τα ίδια ιδανικά από εκείνη, συμμετέχοντας από μικρός αρχικά ως ο αμφιθαλής παις και έπειτα ως κούρος στο τελετουργικό. Ο Δήμαρχος, από την πλευρά του, τη διαβεβαίωσε ότι παραμένει εκτός από επίτιμη δημότης της Αρχαίας Ολυμπίας, μια καλή φίλη που ερχόμενη εδώ είναι σαν να βρίσκεται στο σπίτι της.

Ακολούθησε ένα εικοσάλεπτο βίντεο-αφιέρωμα στην ίδια, στο έργο της, αλλά και στην ιστορία της Αφής της φλόγας και του ταξιδιού της στον κόσμο, με σκοπό να μεταφέρει το μήνυμα της Ειρήνης και της Εκεχειρίας από άκρη σε άκρη.

Όπως είναι γνωστό, η Ολυμπιακή Φλόγα θα γεννηθεί στα χέρια της Πρωθιέρειας Μαίρης Μηνά, ενώ τη Χορογραφία έχει εμπνευστεί και σκηνοθετήσει η Καλλιτεχνική διευθύντρια και Χορογράφος των Τελετών Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας από το 2008, Άρτεμις Ιγνατίου, σε μουσική σύνθεση του Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος