Οι Δήμοι Αρχαίας Ολυμπίας και Ήλιδας έλαβαν και επίσημα στο Ταλίν της Εσθονίας την εντολή διοργάνωσης των 59ων Παγκόσμιων Παιδικών Αγώνων «ΟΛΥΜΠΙΑ – ΗΛΙΔΑ 2027. Απέναντι σε ισχυρές υποψηφιότητες από τη Σεούλ, το Χάμιλτον, τη Βομβάη και το Ριάντ, η ενότητα, η πίστη και το όραμα των δύο ελληνικών δήμων έλαμψαν.
Η παρουσίαση των Ολυμπιακών τόπων -της Ήλιδας, γενέτειρας της διοργάνωσης των αρχαίων Αγώνων και της Ολυμπίας, ιερής γης τέλεσης του Ολυμπιακού Ιδεώδους- συγκίνησε και ενέπνευσε τα 19 μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής των ICG, που ομόφωνα έδωσαν το πράσινο φως για την επιστροφή των Αγώνων στον τόπο της γέννησής τους.
Η ανακοίνωση έγινε από τον Πρόεδρο των ICG Ιγκόρ Τόπολε, ο οποίος υπογράμμισε ότι «η επιλογή της Ήλιδας και της Ολυμπίας δεν είναι απλώς μια τιμητική επιστροφή στις ρίζες, αλλά ένα παγκόσμιο μήνυμα ειρήνης, φιλίας και παιδικής ελπίδας».
Κατά την παρουσίαση δόθηκε στη δημοσιότητα και το λογότυπο που θα συνοδεύει την διοργάνωση του 2027, ενώ τονίστηκε ότι οι 59 οι Παγκόσμιοι Παιδικοί Αγώνες δεν είναι απλά αγώνες που αφορούν μόνο τους δύο δήμους της Ηλείας, αλλά η επιτυχία τους αποτελεί έναν πρώτιστο εθνικό στόχο για την Ελλάδα. Μαζί, έγινε γνωστό και το σλόγκαν της διοργάνωσης: «Εδώ που ξεκίνησαν όλα, εδώ ξεκινούν ξανά»
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος