Πύργος: Αποφυλακίζονται σύντομα λόγω καλής συμπεριφοράς – Είχαν δολοφονήσει 77χρονο το 2013

Το άγριο έγκλημα με θύμα τον 77χρονο Παναγιώτη Αργυρίου που έγινε στις αρχές Οκτωβρίου του 2013 στην περιοχή Συντριάδα του Πύργου, αναβίωσε μετά από εννέα χρόνια στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Πατρών με τους δύο κατηγορούμενους να μοιράζονται το εδώλιο, κατά την εκδίκαση της έφεσης που είχαν καταθέσει κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Πύργος: Αποφυλακίζονται σύντομα λόγω καλής συμπεριφοράς – Είχαν δολοφονήσει 77χρονο το 2013Η ποινή των δις ισοβίων «έσπασε» και σύντομα οι δυο κατηγορούμενοι θα βρεθούν ξανά ελεύθεροι.

Ο ηλικιωμένος κτηνοτρόφος είχε βρεθεί νεκρός από ασφυξία στον στάβλο του σπιτιού του, δεμένος χειροπόδαρα με ένα σχοινί περασμένο στον λαιμό του και με μια πετσέτα στο στόμα.

Πρωτόδικα, οι δύο κατηγορούμενοι είχαν κριθεί ένοχοι για ληστεία, διαπραχθείσα με ιδιαίτερη σκληρότητα και για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, κατά συναυτουργία και για τις δύο κατηγορίες. Για κάθε μία από τις πράξεις τους, αμφότεροι καταδικάστηκαν σε δις ισόβια κάθειρξη.

Αυτή την φορά το δικαστήριο, τους έκρινε ενόχους για τα ίδια εγκλήματα, αλλά τους αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς. Έτσι η ποινή τους έπεσε σε 15 χρόνια κάθειρξη για το κάθε έγκλημα ξεχωριστά και κατά συγχώνευση σε 22 χρόνια κάθειρξη. Σύμφωνα με τον νέο Ποινικό Κώδικα, εκτιτέα είναι τα 20 χρόνια και επειδή έχουν εκτίσει ήδη τα 2/5 της ποινής τους, θα βγουν σύντομα από τη φυλακή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος