Απόφαση ΦΟΔΣΑ Ηλείας για μεταφορά δεματοποιημένων σκουπιδιών στην Τριανταφυλλιά

Το διοικητικό συμβούλιο του ΦΟΔΣΑ Ηλείας συμφώνησε κατά πλειοψηφία, για την μεταφορά των δεματοποιημένων σκουπιδιών από το Ποτόκι Πύργου στον ΧΥΤΥ της Τριανταφυλλιάς, μετά την υπόδειξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Αυτή ήταν μια εξέλιξη που χαροποίησε ιδιαίτερα την δημοτική Αρχή του Πύργου, καθώς φαίνεται τελικά να δίδεται η πολυπόθητη λύση στο χρονίζον πρόβλημα των δεμάτων που βρίσκονται στην περιοχή της Αλφειού, σε έναν χώρο κορεσμένο και ήδη περιβαλλοντικά πληγωμένο.

Για τη μεταφορά των δεμάτων του Ποτοκίου το «ναι» είπαν οι δήμαρχοι, Πύργου, Στάθης Καννής, Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Γιάννης Λέντζας, Αρχαίας Ολυμπίας, Άρης Παναγιωτόπουλος, Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, Σάκης Μπαλιούκος και Ζαχάρως – Φιγαλίας, Κώστας Μητρόπουλος, ενώ ουδέτερη στάση κράτησε ο δήμαρχος Πηνειού, Αλέξης Καστρινός που ψήφισε «παρών» και αρνητική ψήφο έδωσε για ακόμα μια φορά ο δήμαρχος Ήλιδας και πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

Ο Δήμος Πύργου έχει ήδη υπογράψει σχετική σύμβαση για την απομάκρυνση των δεματοποιημένων απορριμμάτων από την περιοχή, μια παρέμβαση που αναμένεται να οδηγήσει στην πλήρη αποκατάσταση του χώρου και να δημιουργήσει νέες προοπτικές για την αξιοποίησή του. Σύμφωνα με την μελέτη, πρόκειται να απομακρυνθούν τόσο τα δεματοποιημένα απορρίμματα όσο και το εδαφικό υλικό που έχει αλλοιωθεί ή ρυπανθεί από αστικά στερεά απόβλητα. Όλα θα μεταφερθούν στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) Τριανταφυλλιάς, όπου και θα γίνει η τελική διαχείρισή τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος