Από 10 Απριλίου μέχρι 10 Μαϊου αιτήσεις για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων

Σε οκτώ αμπελουργικές περιφέρειες μεταξύ αυτών και η Δυτική Ελλάδα και μέχρι το όριο του 1% των αμπελουργικών τους εκτάσεων, αντί για τρεις ζώνες που ίσχυε ως σήμερα θα μοιραστούν οι νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων 2020. Παράλληλα, στη σχετική απόφαση που κοινοποιήθηκε στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Θοδωρή Βασιλόπουλου καθορίζονται τα κριτήρια προτεραιότητας και συντελεστές βαρύτητας στη λογική ότι αυτή τη φορά ότι δεν θα υπάρξει ανισοκατανομή μεταξύ μικρών και μεγάλων παραγωγών. Σημειώνεται ότι οι νέες άδειες καλύπτουν το 1% του συνόλου των αμπελουργικών εκτάσεων της Ελλάδος και αντιστοιχούν σε περίπου 6.300 στρέμματα ετησίως. Με την απόφαση καθορίζονται κριτήρια προτεραιότητας και συντελεστές βαρύτητας προκειμένου οι νέες άδειες φύτευσης να δοθούν σε βιώσιμες εκμεταλλεύσεις, με σκοπό να καταστούν πιο ανταγωνιστικές. Επίσης αλλάζουν και οι

ημερομηνίες υποβολής αιτημάτων, αφού οι ενδιαφερόμενοι για την απόκτηση αδειών νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, έτους 2020, θα υποβάλουν ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του ΥΠ.Α.Α.Τ, αίτηση- υπεύθυνη δήλωση από την 10η Απριλίου μέχρι και την 10η Μαΐου 2020. Για τη χορήγηση αδειών νέας φύτευσης από το έτος 2021 και εντεύθεν, οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά από την 1η Οκτωβρίου έως την 31η Οκτωβρίου του προηγούμενου έτους της χορήγησης των εν λόγω αδειών, δηλαδή για τη χορήγηση των αδειών νέας φύτευσης του έτους 2021 οι αιτήσεις θα κατατεθούν από την 1η Οκτωβρίου έως και την 31η Οκτωβρίου 2020.

Τα δικαιολογητικά

Δικαιολογητικά ένταξης στο πρόγραμμα για Αναδιάρθρωση και μετατροπή των αμπελουργικών εκτάσεων στην Ελλάδα 2020 – 2021.

1. Αίτηση – Υπεύθυνη δήλωση στο πρόγραμμα (Υπόδειγμα 1 και Υπόδειγμα 2).

2. Αντίγραφο της Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης. Δήλωση εκμετάλλευσης που αφορά στην περίοδο ένταξης

στο πρόγραμμα, υποχρέωση που πρέπει να τηρηθεί και για τα επόμενα 10 έτη από την αίτηση.

3. Φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας.

4. Αντίγραφο του εκκαθαριστικού της εφορίας ή της φορολογικής δήλωσης, ή άλλου φορολογικού εγγράφου όπου θα αναγράφεται ο Α.Φ.Μ του δικαιούχου – παραγωγού.

5. Φωτοτυπία της 1ης σελίδας του βιβλιαρίου τραπέζης, με τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού ταμιευτηρίου.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ