Αντωνακόπουλος: Ποιοτική αναβάθμιση για το νερό του Πύργου

Στην υφιστάμενη κατάσταση στη ΔΕΥΑΠ καθώς και ο προγραμματισμός των νέων έργων, που έχουν ως βασικό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας του νερού και τη μείωσης του κόστους στους καταναλωτές, αναφέρθηκαν ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος και η πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ρούλα Αλικάκη-Τζανέτου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες το μεσημέρι στα γραφεία της ΔΕΥΑΠ παρουσία και του αντιπρόεδρου Γιώργου Καραστέργιου, του διευθυντή της υπηρεσίας Νίκου Καλαμπρέζου, του διευθυντή και του προϊστάμενου τεχνικών υπηρεσιών Τάκη Βασιλόπουλου και Γιάννη Βένδρα, αντίστοιχα.

Ο δήμαρχος Πύργου αναφέρθηκε στις σημαντικές ποιοτικές αλλαγές που αφορούν στη λειτουργία του συστήματος ύδρευσης και τόνισε τα πολύ μεγάλα προβλήματα που ήδη προϋπήρχαν και πλέον με τρόπο συστηματικό οδεύουν προς την επίλυσή τους. Υπογράμμισε δε και την κοινωνική πολιτική της υπηρεσίας, σε μια σαφώς δύσκολη διετία όπως αυτή που διαμορφώθηκε μετά την οικονομική κρίση και την πανδημία.

Ο κ. Αντωνακόπουλος διευκρίνισε πως «Είμαστε συνεπείς στη μείωση κατά το ήμισυ του τέλους Ερυμάνθου. Ένα τέλος που αρχικά είχε δημιουργηθεί για δύο χρόνια, αλλά τελικά το πλήρωσαν για πολύ περισσότερα χρόνια οι πολίτες. Άποψή μας είναι ότι το νερό ναι μεν πρέπει να πληρώνεται, αλλά δεν είναι εμπορεύσιμο είδος. Φροντίζουμε με συνέπεια την επίλυση των προβλημάτων του κεντρικού αγωγού, αλλά οφείλουμε να πούμε ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια το έργο λειτουργούσε …εμπειρικά. Και στη θητεία μας προχωρήσαμε στη δεύτερη φάση αυτού του έργου, τη ζωνοποίηση.

Η ΔΕΥΑΠ έχει κάνει άλματα τα τελευταία δύο χρόνια και συνεχίζει επί της θητείας μας σημαντικές προόδους. Γίνεται πολύ σοβαρή και αθόρυβη δουλειά στη ΔΕΥΑΠ, δουλειά που διορθώνει αστοχίες του παρελθόντος και οδηγεί την υπηρεσία στο μέλλον».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος