Σημαντικά θέματα που αφορούν στη διαχείριση των απορριμμάτων και τα ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα που μπορούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να προκύψουν για την Ηλεία και τους Δήμους της συζητήθηκαν στην σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα υπό τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη παρουσία του Υφ. Προστασίας του Πολίτη Ανδρέα Νικολακόπουλου που είχε και την σχετική πρωτοβουλία και την συμμετοχή των Δημάρχων του Νομού όπως και του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλη Γραφάκου.
Βασικό ζήτημα που ετέθη από την αρχή, ήταν η Μονάδα Διαχείρισης Απορριμμάτων στην Ηλεία η οποία όπως τονίσθηκε όχι μόνο δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα, αλλά θα αναβαθμιστεί και μάλιστα με την δυνατότητα παραγωγής βιοκαυσίμου.
Πέραν αυτού όπως ανακοίνωσε στους Δημάρχους ο κ. Σκυλακάκης, ο ΦΟΔΣΑ Ηλείας θα αποζημιωθεί οικονομικά για τα απορρίμματα που μέχρι σήμερα έχει δεχθεί στην Τριανταφυλλιά από άλλους Δήμους, δίνοντας κατά καιρούς λύση στο πρόβλημα σκουπιδιών που αντιμετώπισαν.
Πρόκειται για αποζημίωση, το ποσό της οποίας θα προέλθει από την είσπραξη του τέλους ταφής των συγκεκριμένων Δήμων που χρησιμοποίησαν την Μονάδα της Ηλείας, με το ποσό να υπολογίζεται ανάλογα με την ποσότητα απορριμμάτων που έχουν μεταφερθεί στο προηγούμενο χρονικό διάστημα εκεί.
Αξιοσημείωτη είναι επίσης η αναφορά, ότι πλέον από εδώ και στο εξής δεν θα χρειαστεί να γίνει μεταφορά απορριμμάτων από άλλο Δήμο εκτός Ηλείας, στη Μονάδα της Τριανταφυλλιάς.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος