Αντιπλημμυρικά έργα σε εξέλιξη για τη Βόρεια Ηλεία

Περιοχές του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες καθαρισμού ποταμών, ρεμάτων και αποστραγγιστικών τάφρων, για την αντιπλημμυρική θωράκιση και προστασία της περιοχής. Πρόκειται για εργασίες που εντάσσονται στο πλαίσιο του διευρυμένου και εκτεταμένου προγράμματος παρεμβάσεων στην περιοχή του Κάμπου, για την αντιμετώπιση προβλημάτων αλλά και για την προστασία και στήριξη του πρωτογενούς τομέα, αντίστοιχες των οποίων είχαν να πραγματοποιηθούν πολλές δεκαετίες.

Αυτές τις ημέρες βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης οι εργασίες καθαρισμού και διάνοιξης της κοίτης στο υδατορέμα «Γουβός», το οποίο διασχίζει την Ε.Ο Πατρών – Πύργου, στο ύψος του Κουρτεσίου.

Αντίστοιχες εργασίες καθαρισμού και εκβάθυνσης – για πρώτη φορά σε τέτοιο εύρος, μετά από σχεδόν 20 χρόνια – βρίσκονται σε εξέλιξη και στο «Καπελετέικο ρέμα», σε όλο το μήκος του, θωρακίζοντας την περιοχή από πλημμυρικά φαινόμενα, με τον κίνδυνο των οποίων βρισκόταν αντιμέτωπη κάθε χειμώνα. Επιπρόσθετα, ο κ. Γιαννόπουλος, επισκέφθηκε και αγροτικές περιοχές που διέρχεται η αποστραγγιστική τάφρος 23Τ, στις οποίες επίσης πραγματοποιούνται σημαντικές εργασίες καθαρισμού και εκβάθυνσης της κοίτης, προκειμένου να βελτιωθεί η παροχευτευτική της ικανότητα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος