Aντίδραση στη Ζαχάρω για τα μέτρα στον Κυπαρισσιακό

Την αντίδραση του Δημάρχου Ζαχάρως, Κώστα Αλεξανδρόπουλου προκάλεσε η επιστολή που έστειλε το τμήμα Βιοποικιλότητας της Διεύθυνσης Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος και Βιοποικολότητας που υπάγεται στο  Υπουργείο Περιβάλλοντος με θέμα την λήψη μέτρων μετριασμού κατά την τουριστική περίοδο για την προστασία των θαλάσσιων χελωνών στον Κυπαρισσιακό Κόλπο.

Η επιστολή αυτή η  οποία υπογράφεται από την Προϊστάμενη της Διεύθυνσης Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος και Βιοποικιλότητας, Αγγελική Ψάιλα, ζητά από τις περιοχές του Κυπαρισσιακού Κόλπου να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα περιορισμού της τουριστικής πίεσης καλοκαιρινής περιόδου.

Επίσης, αναφέρεται πως την σχετική υπόδειξη απεύθυνε στην Ελλάδα η Γραμματεία Σύμβασης της Βέρνης του Συμβουλίου της Ευρώπης στο πλαίσιο του ανοιχτού φακέλου/καταγγελίας  που εκκρεμεί κατά της χώρας μας στην εν λόγω σύμβαση με θέμα τις απειλές για τις θαλάσσιες χελώνες στις θίνες Κυπαρισσίας.

Ο κ. Αλεξανδρόπουλος αντιδρά στην εν λόγω εξέλιξη, υποστηρίζοντας πως το Υπουργείο επιθυμεί να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στην ήδη καταρρακωμένη τουριστική κίνηση της περιοχής λόγω του κορονοϊού, προσθέτοντας ότι έτσι και αλλιώς η Νότια Ηλεία δεν «φιλοξενεί» θαλάσσιες χελώνες παρά μόνο η Ελαία στην Μεσσηνία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος