Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση του Καϊάφα

Ένα μεγάλο βήμα για την αξιοποίηση του ακινήτου στον Καϊάφα έγινε χθες, μετά την απόφαση της ΕΤΑΔ, να προχωρήσει στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αξιοποίησή του.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σκοπός της Πρόσκλησης είναι αφ’ ενός η ενημέρωση του ελληνικού και διεθνούς επενδυτικού κοινού για την πρόθεση της ΕΤΑΔ να προκηρύξει Διεθνή Διαγωνισμό για την μακροχρόνια αξιοποίηση του εν λόγω ακινήτου, αφ’ ετέρου η προσέλκυση καινοτόμων και αναλυτικών προτάσεων για την αναβάθμιση και ποιοτική αξιοποίησή του.

Στόχος της αξιοποίησης είναι η ουσιαστική αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών του ακινήτου, και η μετατροπή του σε ένα νέο, διεθνούς ακτινοβολίας, “πράσινο” πόλο ανάπτυξης για όλη την περιοχή, με έμφαση στα μοναδικά του χαρακτηριστικά και λαμβάνοντας υπόψη τους κανόνες προστασίας του μοναδικού οικοσυστήματος.

Περιγραφή ακινήτου

Το ακίνητο, στο οποίο λειτουργεί υποκατάστημα της ΕΤΑΔ, καταλαμβάνει έκταση 5.210.342 τ.μ. και  περιλαμβάνει:

α) τη Λίμνη Καϊάφα

β) τις ιαματικές πηγές: των Ανιγρίδων Νυμφών και του Γερανίου ή Ατλαντίδων Νυμφών

γ) εγκαταστάσεις ιαματικής θεραπείας, με κεντρική αίθουσα υποδοχής, κυλικείο, ιατρείο, αποδυτήρια, γεώτρηση για την παροχή του ιαματικού νερού, πισίνα υδροθεραπείας που τροφοδοτείται απευθείας από την γεώτρηση, κ.λ.π.

δ) το νησάκι της Αγίας Αικατερίνης στο οποίο υπάρχουν: Κτήριο υποδοχής, το Ξενοδοχείο Γεράνιο, το Ξενοδοχείο Ολύμπια, το Ξενοδοχείο Αρήνη, τρία επιμήκη μονώροφα κτήρια (ξενώνες), το  εκκλησάκι της Αγ. Αικατερίνης, αποθήκες, λοιπές βοηθητικές εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις που εξυπηρετούν ναυταθλητικές δραστηριότητες (θαλάσσιο σκι).

ε) χερσαία έκταση περιμετρικά της λίμνης που περιλαμβάνει και την παράκτια ζώνη δάσους και αμμοθινών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος