Ανησυχία για την φετινή καλλιέργεια της φράουλας στην Ηλεία λόγω έλλειψης εργατών

Αν το ζήτημα της έλλειψης εργατών γης δεν επιλυθεί το συντομότερο δυνατόν και κυρίως δεν ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά ζητήματα, τότε οι νέες φράουλες στην Ηλεία στο μεγαλύτερο μέρος τους θα μείνουν αδιάθετες στα χωράφια.

Παρά το γεγονός πως το φύτεμα έχει ήδη ξεκινήσει και οι παραγωγοί θα βάλουν ξανά τα ίδια στρέμματα φράουλας η αβεβαιότητα που επιφέρει η έλλειψη των εργατών γης τους φέρνει σε μια κατάσταση «αγωνιώδους» αναμονής καθώς δεν ξέρουν αν θα καταφέρουν να βγάλουν πέρα την συγκομιδή.

Πολλές φράουλες της σεζόν που πέρασε, έμειναν είτε στα χωράφια αδιάθετες, είτε δόθηκαν στις βιομηχανίες καθώς πέρασε το διάστημα συγκομιδής και γι αυτό τον λόγο οι παραγωγοί, ζητούν να προχωρήσουν οι όποιες διαδικασίες για την ανεύρεση των εργατών που χρειάζονται για να γίνει σωστά και ομαλά η επόμενη συγκομιδή της φράουλας.

Όπως επεσήμαναν εκπρόσωποι των συνεταιρισμών του Ηλειακού Κάμπου, οι μετακλήσεις εργατών γης από τρίτες χώρες λειτουργούν, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει έρθει εργάτης στην περιοχή, αφού η όλη διαδικασία «παγώνει» στην γραφειοκρατία. Από την άλλη, οι ίδιοι οι παραγωγοί είναι έτοιμοι να υποδεχθούν τους εργάτες που θα απασχολήσουν με την δημιουργία καταλυμάτων για την διαμονή τους όπως ορίζει ο νόμος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος