Αμαλιάδα: Στον εισαγγελέα τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης – Σχεδίαζαν “χτύπημα” σε χρηματαποστολή

Μεγάλο αριθμό όπλων, ένα αυτοκίνητο με κλεμμένες πινακίδες, μία κλεμμένη μοτοσικλέτα, ναρκωτικά και κοσμήματα κατέσχεσαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ήλιδας με συμμετοχή αστυνομικών της ΟΠΚΕ και της ΕΚΑΜ στην Αμαλιάδα.

.Πρόκειται για την εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας, η οποία σύμφωνα με την εκτίμηση των αρχών ετοίμαζε “χτύπημα” σε χρηματαποστολή των ΕΛΤΑ. Στο πλαίσιο της συντονισμένης αστυνομικής έρευνας της ασφάλειας Ηλιδας και Πύργου συνελήφθησαν πέντε άντρες τρεις από τους οποίους φέρονται να είναι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης . Συγκεκριμένα, το πρωί της Τετάρτης 29 Μαρτίου, αστυνομικοί του Τμήματος Ήλιδας, μαζί με άνδρες της ΟΠΚΕ και των ΕΚΑΜ, συνέλαβαν στα Καβάσιλα, έναν ιδιοκτήτη καφέ της Αμαλιάδας μαζί με δύο αλλοδαπούς. Σε δεύτερη επιχείρηση στα Δουνέικα, συνελήφθησαν ακόμα δύο άτομα. Όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους και είναι σεσημασμένοι, καθώς έχουν συλληφθεί για άλλα αδικήματα.

Σε βάρος των συλληφθέντων ,οι οποίοι θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για κατά περίπτωση εγκληματική οργάνωση, ληστεία, κλοπές και παράβαση των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα οι συλληφθέντες είχαν διαπραξει κλοπή σε κοσμηματοπωλείο στη Γαστούνη απο το οποίο άρπαξαν κοσμήματα αξίας 100.000€.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση εντοπίστηκαν επίσης και κατασχέθηκαν δύο πιστόλια, δύο γεμιστήρες, 21 φυσίγγια, τρεις κάλυκες πυροβόλου όπλου, τρεις κουκούλες fullface.

Η ερεύνα συνεχίζεται για τυχόν συμμετοχή τους σε άλλες αξιόποινες πράξεις

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος