Αίτημα στην Κτηματική Υπηρεσία Δημοσίου θα καταθέσει ο δήμος Πηνειού, προκειμένου να εξασφαλίσει την άδεια παραχώρησης δωρεάν κοινόχρηστων χώρων αιγιαλού και παραλίας, για να τοποθετηθούν ομπρέλες και ξαπλώστρες προς εξυπηρέτηση των λουομένων.
Όπως ανέφερε στην εισήγησή του στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Αλέξης Καστρινός, είχε εγκριθεί με προηγούμενη απόφαση την τοποθέτηση ομπρελών για δωρεάν εξυπηρέτηση των λουομένων με μέριμνα του Δήμου Πηνειού στις παραλίες Αρκουδίου, Θινών Βαρθολομιού, Μπούκα Καλυβίων-Μυρτουντίων, παραλία Παλαιοχωρίου και Γλύφας.
Ωστόσο, η Κτηματική Υπηρεσία Ηλείας γνωστοποίησε στον δήμο Πηνειού ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη στη νομοθεσία για τη δωρεάν (χωρίς αντάλλαγμα) παραχώρηση στους δήμους της χρήσης τμημάτων του κοινόχρηστου χώρου αιγιαλού παραλίας.
«Δεν είναι δυνατόν Δήμοι με εκτεταμένο παραλιακό μέτωπο, όπως ο Δήμος Πηνειού, να περιορίζονται σε μόλις τρεις παραλίες. Η πολιτεία οφείλει να δώσει τη δυνατότητα στους Δήμους να παρέχουν ίσες και ποιοτικές υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος