Περίπου 750 συντάξεις του ΙΚΑ θα επανεξεταστούν στη Μαγνησία

Σε 750 ανέρχονται περίπου οι αιτήσεις για συντάξεις που υποβλήθηκαν στο ΙΚΑ Μαγνησίας από την 1/1/2015 μέχρι σήμερα, ενώ το 90% αυτών ήδη έχουν εξεταστεί και υπολογιστεί. Με το νέο έγγραφο της διοίκησης του ΙΚΑ που ήλθε στις 12 Αυγούστου, αυτές οι συντάξεις θα πρέπει πλέον να επανεξεταστούν σύμφωνα με το νέο μνημονιακό νόμο και το τοπικό υποκατάστημα αναμένει τις διευκρινιστικές εγκυκλίους. Αυτό ανέφερε στην απογευματινή εκπομπή της ΕΡΤ Βόλου ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ και εργαζόμενος στο αρμόδιο τμήμα συντάξεων του ΙΚΑ Βόλου, Δημήτρης Κουτσούκος.

«Αιτήσεις για συντάξεις δεχόμαστε αλλά πλέον από 1ης Ιουλίου δεν εξετάζουμε καμία, περιμένοντας τις διευκρινιστικές εγκυκλίους» επισήμανε ο κ. Κουτσούκος. Σύμφωνα με το έγγραφο που παρουσίασε σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος, για όσους είναι κάτω από 67 ετών το ΙΚΑ δεν θα δίδει ούτε κανονική ούτε προσωρινή σύνταξη! Κατ’εξαίρεση θα επιτρέπεται η έκδοση συντάξεων (προσωρινών) μόνο για περιπτώσεις γήρατος, σε όσους έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος και εφόσον οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι δηλώνουν υπ’ ευθύνη τους ότι έχουν τουλάχιστον τις 4.500 ημέρες ασφάλισης. Επίσης, εάν συντρέχουν «εξαιρετικοί και επείγοντες λόγοι», όπως οικονομική αδυναμία ή λόγοι υγείας, τότε οι ασφαλισμένοι θα καλούνται να αποδείξουν ότι έχουν οικονομικά προβλήματα ή ανάγκη χρημάτων λόγω ασθένειας και στη συνέχεια θα αξιολογούνται από τους αρμόδιους διευθυντές για το αν μπορεί ή όχι να προχωρήσει η έκδοση προσωρινής σύνταξης.

Με άλλα λόγια, αν οι ασφαλισμένοι δεν έχουν κλείσει το 67ο έτος ή αν δεν έχουν 4.500 ημέρες ασφάλισης, αλλά δικαιούνται σύνταξη με λιγότερα ένσημα και σε μικρότερη ηλικία (λόγω αναπηρίας ή λόγω θανάτου), τότε θα πρέπει να αποδείξουν ότι βρίσκονται είτε σε οικονομική αδυναμία, είτε ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας πριν υποβάλουν αίτηση για σύνταξη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος