Βραβευμένα ελαιόλαδα στη Δυτική Ελλάδα

Ακόμη 19 διεθνείς διακρίσεις  πήραν τα ελαιόλαδα παραγωγών από την Δυτική Ελλάδα  μέσα από τη συνεργασία τους με την ερευνητική  ομάδα του Πανεπιστημίου Πατρών.

Οι  παραγωγοί  Μαρινόπουλος Παναγιώτης, Μικέλης Μαρκίδης, Νικολούλια Παναγιώτα,  Δημήτρης Σιαδήμας, Θεόδωρος Ζώρης, , Στράτος Τσαρούχης είναι επιλεγμένοι παραγωγοί στα πλαίσια του  ερευνητικού  προγράμματος «Ανάπτυξη του βιολογικού τρόπου παραγωγής φυτικών προϊόντων» και βραβεύτηκαν για τα υψηλότερα φαινολικά υγειοπροστατευτικά συστατικά του προϊόντος τους. Υλοποιείται  από την  ερευνητική ομάδα για το βιολογικό τρόπο παραγωγής του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών με την ερευνήτρια κ. Αθηνά Θεοδωρακοπούλου και τον τ. αναπληρωτή καθηγητή κ.   Κ. Αγγελόπουλο. Η καλλιέργεια ελιάς γίνεται με βάσει το πρότυπο της «αγροβιοδυναμικής διαχείρισης» που προτείνει η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Πατρών σε  ποικιλία ελιάς «Κορωνέϊκη» , «Κουτσουρελιά» ή «Πατρινή» ή «Λαδολιά» και «Μεγαρίτικη» .

Οι παραγωγοί της Βιοτριχωνίδας  Στ. Τσαρούχης και Θ. Ζώρης  από την Αιτωλοακαρνανία βραβεύτηκαν για την ποικιλία  «Κουτσουρελιά».

Νίκη Παπαδούλα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος