Kαταζητούμενος από την Ίντερπολ συνελήφθη στο Αίγιο, ο οποίος είχε σκοτώσει Έλληνα στην Αυστραλία το 1999. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες από αστυνομικές πηγές ο 55χρονος που είχε αλλάξει το όνομά του σε Αντώνης Τζήμας, κατέληξε στην κοινότητα Άλσος της Αιγιάλειας που ήταν η κατοικία του. Καταζητείτο με ερυθρά αγγελία της Interpol και οι αστυνομικές αρχές δεν σταμάτησαν να ερευνούν την υπόθεση.
O 55χρονος μεταφέρθηκε στις αστυνομικές υπηρεσίες του Αιγίου, όπου και κρατείται. Εκτιμάται ότι βρισκόταν στην Ελλάδα τα τελευταία 12 χρόνια. Βγαίνοντας από το σπίτι μαζί με τον πατέρα του και τη σύντροφό του οι αστυνομικοί του έκαναν έλεγχο. Όταν ήρθε αντιμέτωπος με τους αστυνομικούς και του ζητήθηκαν τα στοιχεία του, χρησιμοποίησε άλλο όνομα αντί του πραγματικού. Οι αστυνομικοί δεν πείστηκαν καθώς είχαν πληροφορίες για την ταυτότητα του και τον προσήγαγαν. Τελικά, μετά από τις επίμονες ερωτήσεις τους αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι πρόκειται για το άτομο που καταζητούν οι αρχές της Αυστραλίας. Συνεχίζεται η έρευνα της αστυνομίας στο σπίτι που διέμενε, ώστε να εξακριβωθεί αν χρησιμοποιούσε κι άλλα πλαστά έγγραφα ταυτοποίησης πέρα από αυτό με το οποίο συστηνόταν στην τοπική κοινωνία. Στην έρευνα βρέθηκαν κάποια αιχμηρά αντικείμενα και μια βαλίστρα. Ο 55χρονος θα οδηγηθεί πιθανότατα αύριο στον εισαγγελέα εφετών Πάτρας.
Ο διοικητής της Ασφάλειας Αιγίου Ιορδάνης Μαγειράκης, ο οποίος είχε κομβικής σημασίας ρόλο στην επιχείρηση, συνεχάρη δημόσια τους άνδρες του για τη μεγάλη επιτυχία. «Μια οικογένεια στην άλλη άκρη του πλανήτη αναζητούσε απαντήσεις 27 ολόκληρα χρόνια. Αυτές δόθηκαν από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αιγιαλείας. Υποκλίνομαι στους συναδέλφους μου για την πολυήμερη αστυνομική επιχείρηση, η οποία έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα, τη σύλληψη του καταζητούμενου. Η Αιγιάλεια είναι τυχερή που έχει τέτοιους αστυνομικούς».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος