“Δυο Λαοί, Μια Ιστορία” Η έκθεση του Fernando Pensa από το Σαλέντο της Ιταλίας στο Μεσολόγγι

Η Έκθεση Ζωγραφικής & Γλυπτικής του ελληνοφώνου ζωγράφου & ποιητή, Καθηγητή Fernando Pensa, με τίτλο: “Δυο Λαοί, Μια Ιστορία”, ταξιδεύει από το Σαλέντο, στο Μεσολόγγι, στο Ιστορικό Μουσείο – Κέντρο Λόγου & Τέχνης “ΔΙΕΞΟΔΟΣ” της Ι. Π. Μεσολογγίου. Την έκθεση διοργανώνει ο Γκρεκάνικος Πολιτιστικός Σύλλογος «Nuova Koinè» του ελληνοφώνου χωριού του Σαλέντο Castrignano dei Greci (Καστρινιάνο ντεϊ Γκρέτσι) με αφορμή τα 10 χρόνια από την ίδρυσή του.

“Δυο Λαοί, Μια Ιστορία” Η έκθεση του Fernando Pensa από το Σαλέντο της Ιταλίας στο Μεσολόγγι

Γεννημένος στο ελληνόφωνο χωριό του Σαλέντο, Castrignano de ‘Greci, όπου ζει και εργάζεται μέχρι και σήμερα, ο Fernando Pensa,  είχε την τιμή να σχεδιάσει την στήλη την οποίαν εγκαινίασε η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας στην πλατεία του Castrignano dei Greci, κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στα ελληνόφωνα χωριά του Σαλέντο της Ιταλίας (τον περασμένο Απρίλιο).

“Δυο Λαοί, Μια Ιστορία” Η έκθεση του Fernando Pensa από το Σαλέντο της Ιταλίας στο Μεσολόγγι

Ο Σύλλογος «Nuova Koinè»  σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ελληνοϊταλικής Φιλίας Ι.Π. Μεσολογγίου «Nea Koinè, υπήρξαν οι πρωτεργάτες τόσο της αδελφοποίησης του Δήμου Ι. Π. Μεσολογγίου με την Ένωση Ελληνοφώνων Δήμων της Γκρετσία Σαλεντίνα (τον Απρίλιο 2019), όσο και της επίσημης επίσκεψης  της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, στα ελληνόφωνα.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης θαραγματοποιηθούν το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στις 8:00 το βράδυ (ακριβώς) ενώ η Έκθεση θα διαρκέσει έως την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022.

Κατά την διάρκεια της τελετής των Εγκαινίων ο Ιταλός ηθοποιός Donato Chiarello θα απαγγείλει αποσπάσματα από την “Θεία Κωμωδία” του Dante Aligheri συνοδευόμενος από τον επίσης Ιταλό φλαουτίστα Gianluca Milanese. Την ερμηνεία των αποσπασμάτων στα ελληνικά θα κάνει η Ελένη Καρανταλή με την συνοδεία του μαέστρου, Χρήστου Βλαχογιάννη.

Η Έκθεση πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Ε.Ο.Τ., του Μορφωτικού Ινστιτούτου της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα, του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Αθηνών, του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, της Περιφέρειας Απουλίας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, της Ένωσης Ελληνοφώνων Δήμων της Grecìa Salentina, του Δήμου του Castrignano dei greci.

Χορηγός Επικοινωνίας  ΕΡΤ3 & ΕΡΤ Πάτρας 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος