Πατρινό Καρναβάλι 2019: Η παρέλαση των αρμάτων

Την πρώτη εμφάνισή τους στο κέντρο της Πάτρας θα κάνουν απόψε στις 7 το βράδυ τα καρναβαλικά άρματα του Δήμου Πατρέων.

Τα άρματα θα κατευθυνθούν στην πλατεία Γεωργίου Α΄όπου θα σταθμεύσουν.Ο «Βασιλιάς Καρνάβαλος», το «Άρμα Βασίλισσας», ο «Πόλεμος και Ειρήνη», οι «Σούπερ Ήρωες» και τα άρματα του Καρναβαλιού των Μικρών «Τοσοδούλα»,«Ζουζουνο-όχημα», «Καρναβαλάκος» και «Κουτάβι» θα δώσουν  τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να τα θαυμάσουν από κοντά και να φωτογραφηθούν μαζί τους.

Στην παρέλαση τους στους δρόμους της Πάτρας αλλά και στην πλατεία Γεωργίου θα  τα συνοδέψει η 50μελής Φιλαρμονική Ορχήστρα του Οργανισμού της Πολυφωνικής (διεύθυνση: Γιώργος Μπουρδόπουλος) παίζοντας επίκαιρους-αποκριάτικους μουσικούς σκοπούς.

Ακολουθούν 30 παιδιά από τα σχολεία 5ο Γυμνάσιο Πατρών – 12ο Γυμνάσιο Πατρών – Γυμνάσιο Καστριτσίου –  10ο Γενικό Λύκειο Πατρών – 12ο  Γενικό Λύκειο Πατρών – Γενικό Λύκειο Λουσικών  – ΕΠΑ.Λ Κ. Αχαΐας – 7ο ΕΠΑ.Λ Πατρών με εξαιρετικές στολές από ανακυκλώσιμα υλικά, που αποτελούν καλλιτεχνικές δημιουργίες των παιδιών. Τα σχολεία αυτά ανήκουν στο Δίκτυο σχολείων ΔΔΕ Αχαϊας «Λαβύρινθος» στο πλαίσιο της δράσης «Art & Recycling – Δημιουργώ Ανακυκλώνοντας».

Παράλληλα στις 20.00 στην πλατεία Γεωργίου Α΄ θα ξεδιπλώνεται η φάση «Τα Καλύτερά μας» του 54ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού με τα 11 καλύτερα θεάματα από την φάση «Περιοδεύων Θίασος».

Μια μοναδική νύχτα που θα κρατήσει αμείωτο το καρναβαλικό ενδιαφέρον και θα σηματοδοτήσει τη θεαματική έναρξη του πολλά υποσχόμενου τριημέρου της καρναβαλικής κορύφωσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ