Πάτρα: Τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων με λεία χρήματα και κοσμήματα αξίας άνω των 60.000 ευρώ

Τρεις απάτες σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών, με το πρόσχημα της εμπλοκής συγγενικού τους προσώπου σε ατύχημα, εξιχνίασαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών, ενώ για τη συγκεκριμένη υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος μιας αλλοδαπής γυναίκας, μέλους εγκληματικής ομάδας, τα πλήρη στοιχεία της οποίας έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την προανάκριση από τις 29 Νοεμβρίου έως τις 10 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, η κατηγορούμενη και άγνωστοι δράστες διέπραξαν τρεις απάτες, αποσπώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 18.700 ευρώ και κοσμήματα, αξίας 43.000 ευρώ.

Ως προς τη μεθοδολογία των εξαπατήσεων, άγνωστος άνδρας, μέλος της εγκληματικής ομάδας, επικοινωνούσε τηλεφωνικά με ηλικιωμένες γυναίκες, προσποιούμενος τον γιατρό και, με το πρόσχημα εμπλοκής συγγενικού τους προσώπου σε ατύχημα, το οποίο έχρηζε άμεσης χειρουργικής επέμβασης, απαιτούσε από τις παθούσες, χρήματα ή κοσμήματα, για να καλυφθούν τα έξοδα του χειρουργείου.

Σε όλες τις περιπτώσεις οι κατηγορούμενοι εξαπάτησαν τις ηλικιωμένες και η κατηγορούμενη συνεργός τους αποσπούσε τα χρήματα και τα κοσμήματα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της συλληφθείσας θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αχαΐας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση των συνεργών της.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος