Πάτρα: Σύλληψη 38χρονου που έκλεβε δίκυκλα για ανταλλακτικά -120.000 ευρώ το παράνομο κέρδος

Περισσότερες από ογδόντα κλοπές δικύκλων στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας είχε διαπράξει 38χρονος τα τελευταία 10 χρόνια με όφελος άνω των 120.00 ευρώ.

Ο άνδρας συνελήφθη μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Ασφάλειας Πατρών χθες στην περιοχή της Αγυιάς, ενώ εντοπίστηκε στην Πάτρα και ειδικά διαμορφωμένο εργαστήριο – συνεργείο, αποσυναρμολόγησης μοτοσικλετών.

Σε βάρος του δράστη σχηματίσθηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, παράβαση της νομοθεσίας περί κροτίδων, παράβαση του νόμου για τα όπλα, παράνομη λειτουργία ραδιοσυχνοτήτων και κατοχή ασυρμάτου, καθώς και για πλαστογραφία.

Από την μεθοδική και συστηματική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, προέκυψε ότι ο συλληφθείς την τελευταία δεκαετία περίπου, είχε διαπράξει 81 κλοπές και πιο συγκεκριμένα:

Πάτρα: Σύλληψη 38χρονου που έκλεβε δίκυκλα για ανταλλακτικά -120.000 ευρώ το παράνομο κέρδος

• (73) κλοπές δικύκλων,

• (6) κλοπές ποδηλάτων,

• (1) διάρρηξη οχήματος και

• (1) κλοπή κάμερας από οικία,

Ως προς την μεθοδολογία του συλληφθέντα, επισημαίνεται ότι αφαιρούσε μοτοσυκλέτες, τις οποίες αφού αποσυναρμολογούσε στο εργαστήριο – συνεργείο του, στη συνέχεια τις πωλούσε ως ανταλλακτικά, τοποθετώντας τα κυρίως μέρη τους, σε άλλες μοτοσυκλέτες.

Επιπλέον, κατά την διάπραξη των κλοπών, λάμβανε αυστηρά μέτρα προφύλαξης και πιο συγκεκριμένα, αφού παραβίαζε τις μοτοσυκλέτες τις αφαιρούσε και τις μετακινούσε χωρίς να θέσει σε λειτουργία τον κινητήρα τους, προκειμένου μην γίνει αντιληπτός από τους ιδιοκτήτες τους, ενώ κατείχε συσκευή ασυρμάτου, την οποία είχε συγχρονίσει στην συχνότητα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών

Το τελευταίο διάστημα ο συλληφθείς σχεδίαζε και διέπραττε διαρρήξεις μικρών οχημάτων (πόλης), συγκεκριμένου μοντέλου έχοντας εφοδιαστεί με σχετικά διαρρηκτικά εργαλεία, που βρέθηκαν στην κατοχή του (φούσκα διάνοιξης θύρας αυτοκινήτου).

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών συνεχίζει τις έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο συλληφθείς έχει διαπράξει και άλλες κλοπές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος