Πάτρα: Στους 60 οι εργαζόμενοι που νοσούν με κορονοϊό στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»

Τουλάχιστον 60 εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» νοσούν τις τελευταίες ημέρες από κορονοϊό, σύμφωνα με τα στοιχεία, που παρουσιάζει το Σωματείο Εργαζομένων «Ο Ιπποκράτης».

Ιδιαίτερη ανησυχία υπάρχει για την παθολογική κλινική όπου, μέχρι χθες υπήρχαν 11 κρούσματα σε ιατρικό νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό.

Σε ανακοίνωσή του το Δ.Σ του Σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα καταγγέλλει, ότι κινδυνεύει η λειτουργία κλινικών.

Ειδικότερα αναφέρει:

«Βάσει των νέων δεδομένων, που διαθέτουμε πάνω από 60 συνάδελφοί μας νοσούν, αριθμός αρκετά μεγάλος και σταθερός σε αυτά τα επίπεδα, αυτήν την περίοδο.

Η μεγαλύτερη βέβαια επιβάρυνση καταγράφεται στην παθολογική κλινική όπου, μέχρι αυτήν την στιγμή, έχουμε ήδη εννιά κρούσματα κορονοϊού σε συναδέλφους μας και δύο σε ιατρούς.

Δεν ξέρουμε αν βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα διασπορά, εκείνο που μπορούμε ευθαρσώς να πούμε είναι, ότι τα περιστατικά αυτά είναι πάρα πολλά σε μία μόνον κλινική και οι αρμόδιοι θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να το εξετάσουν, να δουν τις αιτίες και να επαναπροσδιορίσουν στην λειτουργία μας” .

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι κινδυνεύει η λειτουργεία του νοσοκομείου, καθώς αναγκάζεται το προσωπικό να μετακινείται από τη μία κλινική στην άλλη ενώ και το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ δεν εξασφαλίζει, ότι όσοι επιστρέφουν στη δουλειά, μετά από λίγες μέρες καραντίνα, δεν διασπείρουν τον ιό.

Στο μεταξύ στο νοσοκομείο «ο Άγιος Ανδρέας» νοσηλεύονται συνολικά 93 ασθενείς με κορονοϊό. 84 βρίσκονται στις κλινικές covid -19 και 9 στη ΜΕΘ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος