Πάτρα: Στους 3.184 οι υποψήφιοι των πανελλαδικών στην Αχαΐα

Κορυφώνονται οι προετοιμασίες στην Αχαΐα για τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Η Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας ρυθμίζει και τις τελευταίες λεπτομέρειες, ώστε να είναι όλα έτοιμα την 31η Μαΐου για την έναρξη των εξετάσεων.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Πάτρας η διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Ευγενία Πιερρή οι Αχαιοί υποψήφιοι των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων ανέρχονται στους 3.184.

Στην Αχαΐα θα λειτουργήσουν 34 εξεταστικά κέντρα για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων και τέσσερα για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ). Επίσης θα λειτουργήσει ένα ειδικό εξεταστικό κέντρο (προφορική εξέταση) για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων και ένα για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, στο οποίο θα εξεταστούν οι προφορικώς εξεταζόμενοι από όλη τη Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια Νησιά.

Από τους 3.184 φετινούς υποψηφίους -πέρυσι ήταν 3.209- οι 2.484 είναι από τα ΓΕΛ και οι 700 είναι από τα ΕΠΑΛ. Χθες ολοκληρώθηκε η διαδικασία για τους επιτηρητές και τη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί η ενημέρωση των προέδρων των Λυκειακών Επιτροπών, οι οποίοι στη συνέχεια θα κάνουν την Τρίτη ενημέρωση των επιτηρητών.

Οι Πανελλαδικές ξεκινούν την Παρασκευή 31 Μαΐου με το κοινό μάθημα Γενικής Παιδείας, Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος