Πάτρα: Προφυλακιστέος ο προπονητής με την κατηγορία ασέλγειας σε βάρος 14χρονης

Προφυλακιστέος κρίθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πατρών ο 47χρονος προπονητής πυγμαχίας που κατηγορείται ότι παρενόχλησε σεξουαλικά 14χρονη μαθήτριά του.

Ο προπονητής ύστερα από μήνυση που κατέθεσε στις 24 Δεκεμβρίου η αθλήτρια  και οι γονείς της είχε συλληφθεί και αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του στον ανακριτή καθώς υπήρξε διχογνωμία μεταξύ εισαγγελέα και ανακριτή. Μάλιστα εξερχόμενος από το δικαστικό μέγαρο, τόνισε πως είναι αθώος και πως η αλήθεια θα λάμψει. Ωστόσο χθες το μεσημέρι το δικαστικό συμβούλιο έκρινε πως ο 47χρονος προπονητής έπρεπε να προφυλακιστεί μέχρις ότου η υπόθεση φθάσει στο ακροατήριο. Μετά την απόφαση  ακολούθησε η έκδοση εντάλματος σύλληψης του προπονητή, με τους αστυνομικούς να μεταβαίνουν στο σπίτι του, να του περνούν χειροπέδες και να τον μεταφέρουν στην Ασφάλεια Πατρών

Ο 47χρονος προπονητής μάλιστα σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κοινοποίησε την απόφαση του Συμβουλίου  γράφοντας τα εξής: “Βγήκε να με προφυλακίσουν .. Με πάνε στην Ασφάλεια και μετά στη Φυλακή”.

Η ανάρτησή του συνοδεύτηκε από κύμα συμπαράστασης από φίλους και γνωστούς οι οποίοι πιστεύουν στην αθωότητα του και έσπευσαν στο πλευρό του. Τριάντα άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο της Ερμού στη Πάτρα θέλοντας να συμπαρασταθούν στον 47χρονο.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 47χρονου προπονητή, Χρήστος Τσόλκας μετά την απόφαση δήλωσε :«Έχω συνηθίσει να μην κριτικάρω τις αποφάσεις της δικαιοσύνης. Η απόφαση αποτελεί όνειδος για την ελληνική δικαιοσύνη…. Θεωρώ δεδομένο ότι η απόφαση αυτή θα ανατραπεί και δεδομένο ότι ο πελάτης μου θα αθωωθεί».

Για δικαίωση για την οικογένεια της 14χρονης κάνει λόγο η συνήγορος της 14χρονης Γιάννα Παναγοπούλου «Από την πρώτη στιγμή τα γρήγορα αντανακλαστικά της οικογένειας της ανήλικης οδήγησαν στην καταγγελία αυτής της υπόθεσης και στην άμεση σύλληψη του καθηγητή πυγμαχίας. Δώσαμε αγώνα μαζί με τους συνεργάτες μου προκειμένου να εισφέρουμε στοιχεία στη Δικαιοσύνη για να οδηγηθεί σε μια δίκαιη κρίση».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος