Πάτρα: Μαθητής Δημοτικού μοίρασε χάπια για αλλεργίες σε συμμαθητές του

Απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε σε δημοτικό σχολείο της Πάτρας. Μαθητής της Α’ Δημοτικού μετέφερε στο σχολείο χάπια τα οποία βρήκε στο σπίτι του και τα έδωσε στους συμμαθητές του να τα δοκιμάσουν. Άμεσα υπήρξε κινητοποίηση των εκπαιδευτικών και οι μικροί μαθητές μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Το περιστατικό συνέβη χθες το πρωί και όπως ήταν φυσικό προκάλεσε αναστάτωση στους γονείς οι οποίοι κατηγόρησαν τους γονείς τού συγκεκριμένου παιδιού πως δεν είχαν φυλάξει όπως προβλέπεται τα φαρμακευτικά τους σκευάσματα με αποτέλεσμα ο μικρός να έχει εύκολη «πρόσβαση», να πάρει τα χάπια και να τα μεταφέρει στο σχολείο του. Άγνωστο παραμένει τι ειπώθηκε μεταξύ των μαθητών και πώς τελικά τα παιδάκια πείστηκαν από τον συμμαθητή τους να καταναλώσουν τα χάπια.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για αντισταμινικά χάπια τα οποία χορηγούνται για τις αλλεργίες και σύμφωνα με ιατρικές πηγές, εκτός των άλλων, προκαλούν υπνηλία.

Η ανακοίνωση της Διεύθυνσης Περιφερειακής Εκπαίδευσης

Η Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Αχαΐας ανακοίνωσε πως “με αφορμή δημοσιεύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με περιστατικό λήψης φαρμακευτικού σκευάσματος από δύο μαθητές σε δημοτικό σχολείο της Πάτρας, τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022, επιβεβαιώνει ότι πράγματι συνέβη αυτό. Όπως ενημερωθήκαμε σχετικά, η υγεία των παιδιών είναι σε άριστη κατάσταση. Ανακοινώθηκε επίσης πως από πλευράς της διοίκησης γίνονται ήδη όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις όποιες έλαβε χώρα το περιστατικό στη σχολική μονάδα. Τέλος, εφιστούμε την προσοχή στους γονείς-κηδεμόνες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σχετικά με τη φύλαξη-ύπαρξη φαρμάκων στο οικογενειακό περιβάλλον, ώστε αυτά να μην είναι εύκολα προσβάσιμα στα παιδιά τους”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος