Πάτρα: Ξεκινά το TechXperience Fest – Τάσεις και εργαλεία για τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Πρωτοποριακές τεχνολογίες, επιτυχημένες επιχειρηματικές ιδέες και πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής θα παρουσιαστούν σήμερα Πέμπτη 18 και αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου από το Routelab στην Πάτρα μέσα από το «TechXperience Fest» που φέρνει την τεχνολογία, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα στο προσκήνιο.

Η εποχή της ψηφιακής μετάβασης είναι εδώ και το TechXperience Fest αποτελεί την πλατφόρμα για την εξερεύνηση των τελευταίων τάσεων και εργαλείων που οδηγούν στον ψηφιακό μετασχηματισμό σε κάθε τομέα.

Με θεματικές ενότητες αφιερωμένες στην εφαρμογή τεχνολογίας για τη βελτίωση των υπηρεσιών του χρηματοοικονομικού τομέα (Fintech), στην τεχνολογία στον τομέα της Υγείας (Healthtech), στις έξυπνες πόλεις (Smart Cities) αλλά και στην χρήση της τεχνολογίας για την δημιουργία ενός βιώσιμου περιβάλλοντος το TechXperience Fest υπόσχεται μια μοναδική εμπειρία για όλους.

Οι συμμετέχοντες θα ζήσουν την απόλυτη εμπειρία παίρνοντας μέρος σε διάφορες παράλληλες δράσεις. Στην Αγορά Αργύρη θα στηθούν διάφορα Experiences Rooms όπου το κοινό θα μπορεί να βιώσει διαδραστικές εμπειρίες σε τεχνολογίες VR, Green Box Broadcast και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, θα βρεθεί στο TechXprerience Fest, την Παρασκευή 19 Απριλίου.

Κατά τη διάρκεια του TechXprerience Fest, ο κ. Παπαστεργίου θα λάβει μέρος σε μια συνομιλία, γνωστή ως Fireside chat, με την κυρία Φαίη Μακαντάση, διευθύντρια ερευνών της διαΝΕΟσις. Η συζήτηση θα επικεντρωθεί στη σημασία της ψηφιακής μετάβασης και των τεχνολογικών εξελίξεων στην επίτευξη των στόχων της ψηφιακής καινοτομίας και στην προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης.

Το TechXperience Fest είναι ανοιχτό για όλους και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ3 – ΕΡΤ Πάτρας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος