Πάτρα: Κρούσματα κορονοϊού στον Προμηθέα – Αναβάλλονται οι αγώνες με Άρη και Παναθηναϊκό

Ο κορονοϊός χτύπησε ξανά στον Προμηθέα. Όπως έγινε γνωστό, μετά τα καθιερωμένα μοριακά  τεστ που έγιναν βρέθηκαν  κρούσματα του ιού στην ομάδα, κάτι που σημαίνει ότι αναβάλλεται ο σημερινός (13/3) αγώνας με τον Άρη για την 17η αγωνιστική της Basket League, αλλά και ο εξ αναβολής αγώνας  με τον Παναθηναϊκό για την 2η αγωνιστική που ήταν προγραμματισμένος για την Τρίτη (16/3).

H ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

«Στο πλαίσιο του καθιερωμένου ελέγχου της ΚΑΕ Προμηθέας Πάτρας εντοπίστηκαν πέντε κρούσματα κορονοϊού. Με βάση το Υγειονομικό Πρωτόκολλο, αναβάλλονται η προγραμματισμένη για σήμερα (13/3) αναμέτρηση Προμηθέας – Άρης για την 17η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Stoiximan Basket League και η προγραμματισμένη για την προσεχή Τρίτη (16/3) συνάντηση Προμηθέας – Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ της 2ης αγωνιστικής.  Η ομάδα της Πάτρας θα ακολουθήσει τη διαδικασία που περιγράφεται στο Υγειονομικό Πρωτόκολλο του ΕΣΑΚΕ εγκεκριμένο από την Υγειονομική Επιτροπή της ΓΓΑ, ενώ οι αγώνες θα προγραμματιστούν σε νέα ημερομηνία”.

Από την στιγμή που έγινε γνωστός ο αριθμός των κρουσμάτων, τότε η αναβολή  έγινε αυτόματα και δεν χρειάστηκε σχετικό αίτημα των Πατρινών. Ο λόγος είναι ότι το πρωτόκολλο του πρωταθλήματος αναφέρει ότι αν υπάρχουν 3 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε μία ομάδα τότε αναβάλλονται αυτόματα οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας

Η διασπορά στην ομάδα του Προμηθέα  είναι μεγάλη, με τα κρούσματα του κορονοϊού να ενδέχεται να φτάσουν και τα οκτώ, καθώς θα υπάρξουν και νέα τεστ. Τα μέλη όλης της ομάδας  του Προμηθέα θα μπουν σε κατ οίκον καραντίνα και θα υποβάλλονται σε τεστ κάθε τρείς μέρες ενώ θα γίνει και ιχνηλάτηση των επαφών τους ώστε να περιοριστεί  η διασπορά .

Αυτή είναι η τρίτη φορά που ο Προμηθέας βρίσκεται σε αυτή την θέση λόγω κορονοϊού. Η πρώτη ήταν στα τέλη Οκτωβρίου όταν λόγω κρουσμάτων είχε αναβληθεί μεταξύ ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό για την 2η αγωνιστική – ο οποίος αναβάλλεται εκ νέου τώρα – και η δεύτερη πριν από περίπου έναν μήνα, όταν μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο βρέθηκαν αρχικά θετικά δύο μέλη του προπονητικού τιμ και κατόπιν ένας παίκτης.

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Μαραγκού

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος