Πάτρα: Γ. Βαρουφάκης: Μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού θα είναι πάλι «το βρώμικο 1989» με «αχταρμά κομμάτων»

«Το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, χτίζει σε αυτές τις εκλογές τα θεμέλια της νέας, αγωνιστικής, ανυπότακτης Αριστεράς, που στόχο έχει να κυβερνήσει αυτόν τον τόπο», τόνισε μεταξύ άλλων ο γραμματέας του κόμματος ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, στην αποψινή ομιλία του στην Πάτρα.

Όπως πρόσθεσε, «δείχνουμε στην υπόλοιπη αριστερά τι σημαίνει να ερχόμαστε μαζί στην βάση αυτών που μας ενώνουν, να κρατάμε τις διαφορές μας, να τις κάνουμε δύναμη μέσα από διάλογο, διότι αν δεν έχουμε μία διαλεκτική σχέση μεταξύ μας και με τον εαυτό μας, είμαστε για τα αξιώματα και δεν είμαστε για τους ανθρώπους».

Πάτρα: Γ. Βαρουφάκης: Μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού θα είναι πάλι «το βρώμικο 1989» με «αχταρμά κομμάτων»

Παράλληλα, ανέφερε ότι «η διαλεκτική σχέση που θα αναπτύξουμε ως ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, θα είναι η βάση της νέας μεγάλης αριστεράς που δεν συμβιβάζεται». Επίσης, ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε ότι «δεν ξεκινάμε από το μηδέν, έχουμε χτίσει ένα θεμέλιο λίθο», ενώ διατύπωσε την εκτίμηση, ότι «σίγουρα θα έχουμε και δευτέρες εκλογές, διότι την Κυριακή το βράδυ, θα ξεκινήσει ο πραγματικός προεκλογικός αγώνας, τον οποίο θα δώσουμε με τεράστια χαρά και χαμόγελο». Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα του 2015, ο Γ. Βαρουφάκης είπε μεταξύ άλλων: «Τότε, μας σταματούσαν στον δρόμο και μας έλεγαν: ‘Μην κάνετε πίσω, για τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου πρέπει να αντισταθείτε. Ρήξη’. Αυτή την εντολή τιμήσαμε το 2019, βάζοντας το ‘Όχι’ στη Βουλή. Από τότε το ενισχύσαμε με ένα συνεκτικό, καλοδουλεμένο κυβερνητικό πρόγραμμα 100 ημερών».

Πάτρα: Γ. Βαρουφάκης: Μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού θα είναι πάλι «το βρώμικο 1989» με «αχταρμά κομμάτων»
Πάτρα: Γ. Βαρουφάκης: Μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού θα είναι πάλι «το βρώμικο 1989» με «αχταρμά κομμάτων»

Ταυτόχρονα, ανέφερε ότι «έκλεισαν τις τράπεζες και για μία εβδομάδα απειλούσαν τον λαό με ερημοποίηση αν τολμήσει να ψηφίσει “Όχι” και ο λαός ψήφισε “Όχι” κάνοντας το καθήκον του». «Δεν προτείνουμε έξοδο από το ευρώ», συνέχισε, «αλλά είμαστε έτοιμοι για την έξοδο από το ευρώ, αν είναι προαπαιτούμενο για να γίνει βιώσιμη η χώρα μας. Όμως από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορούν να σε πετάξουν, γιατί δεν υπάρχει μηχανισμός». «Δεν υπάρχει τίποτα στην Πάτρα» ανάφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, προσθέτοντας ότι η αχαϊκή πρωτεύουσα «συμβολίζει το ένδοξο παρελθόν με το πανεπιστήμιο, λιμάνι και βιομηχανική ζώνη», ενώ όσον αφορά την συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο της Αχαΐας, δήλωσε πως η κίνηση ήταν συμβολική και πως αν κρατήσει την έδρα τις Αχαΐα «θα με υποστείτε».

Πάτρα: Γ. Βαρουφάκης: Μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού θα είναι πάλι «το βρώμικο 1989» με «αχταρμά κομμάτων»

Ο κ. Βαρουφάκης επεσήμανε πως η Αχαΐα και η Πάτρα είναι στην ψυχή του γι αυτό κατεβαίνει και υποψήφιος στην Αχαΐα. Μάλιστα τόνισε πως η Πάτρα βρίσκεται στην εποχή της αποβιομηχάνισης και δυστυχώς αυτό σημαίνει έλλειψη ονείρων για τους νέους. «Θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσει η πράσινη βιομηχανική επανάσταση στην περιοχή» είπε.

Προσερχόμενος στην εκδήλωση ο κ. Βαρουφάκης ρωτήθηκε για μια ενδεχόμενη συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ. “Προτιμούμε να πεθάνουμε παρά να κάνουμε τέτοια συμμαχία. Τι σημαίνει κυβέρνηση ειδικού σκοπού; Πάλι το βρώμικο 1989 με κυβέρνηση αχταρμά κομμάτων…» απάντησε. «Όσο αφορά τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ», συνέχισε, «δύο χρόνια τον προσκαλούμε να κάτσουμε γύρω από ένα τραπέζι, να σφυρηλατήσουμε, να εκπονήσουμε ένα κοινό πρόγραμμα, αλλά δεν το θέλουν, γιατί θέλουν να λειτουργήσουν υπέρ της ολιγαρχίας και θέλουν απλά εμείς να υποσχεθούμε στον κόσμο μας ρήξη, την οποία εκείνοι δεν θα κάνουν, αλλά με τις δικές μας ψήφους να λειτουργούν για την ολιγαρχία».

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Βασιλάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος