Πάτρα: Εξαπάτηση δύο ηλικιωμένων – Πέταξαν 60.000 ευρώ από το μπαλκόνι

Δυο περιστατικά εξαπάτησης ηλικιωμένων συνέβησαν στην Πάτρα το απόγευμα της Τετάρτης 11/5/22 , με τη λεία των επιτήδειων να είναι 60.000 ευρώ.

Θύματα ήταν δύο γυναίκες 84 και 67 ετών αντίστοιχα, που διαμένουν στο κέντρο της πόλης. Οι απατεώνες κάλεσαν τις γυναίκες και τους είπαν, πως απαιτείται ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, προκειμένου να χειρουργηθούν άμεσα τα παιδιά τους, που έπεσαν θύματα τροχαίων. Τα θύματα συγκέντρωσαν όσα χρήματα είχαν στο σπίτι τους και τα πέταξαν από το μπαλκόνι των σπιτιών τους μέσα σε σακούλες, ακριβώς όπως τους είπαν να κάνουν οι απατεώνες, οι οποίοι ήταν στημένοι κάτω από τα σπίτια.

Αρχικά θύμα έπεσε η 84χρονη γυναίκα στην οδό Κανακάρη, με τους άγνωστους δράστες να της ζητούν χρήματα, προκειμένου να χειρουργηθεί το παιδί της, το οποίο είχε τραυματιστεί σοβαρά σε ατύχημα. Δεν δίστασαν να της ζητήσουν 80.000 ευρώ, με την ίδια να τους ενημερώνει πως διέθετε 35.000 τα οποία και έβαλε σε τσάντα, δίνοντάς τα στους απατεώνες, οι οποίοι έγιναν… καπνός.

Λίγη ώρα αργότερα στην οδό Μαιζώνος, στο ύψος της Τριών Ναυάρχων, άγνωστοι με την ίδια μέθοδο  ζήτησαν από 67χρονη χρήματα για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Η γυναίκα έβαλε 25.000 ευρώ σε μια σακούλα και την πέταξε από το μπαλκόνι.

Το γεγονός, πως τα δύο περιστατικά έλαβαν χώρα με διαφορά λίγων λεπτών, οδηγεί την ΕΛ.ΑΣ στο συμπέρασμα, πως ενδέχεται να έχουν σχέση μεταξύ τους με τις παθούσες να καταθέτουν στην Αστυνομία, η οποία αναζητά υλικό από κάμερες, για να φτάσει στα ίχνη τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος