Πάτρα: Ένα παιδί στα “αζήτητα” μέσα στη βροχή στην πλατεία Γεωργίου – Βρήκε στέγη και φροντίδα στο Καραμανδάνειο (βίντεο)

Συγκλονίζει η εικόνα του παιδιού που εντοπίστηκε τα ξημερώματα να κοιμάται μέσα στη βροχή στα μάρμαρα έξω από το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων στην Πάτρα.

Άμεσα ενημερώθηκε το «Χαμόγελο του Παιδιού», άνθρωποι του οποίου έσπευσαν στο σημείο και περιέθαλψαν τον ανήλικο με τη συνδρομή της Άμεσης Δράσης Πατρών. Το παιδί μεταφέρθηκε  στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων όπου έφαγε, φόρεσε ζεστά ρούχα και ξάπλωσε. Μάλιστα όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση το παιδί ήταν τόσο χαρούμενο όταν φόρεσε ζεστά ρούχα που μόλις έβαλε τις κάλτσες ζήτησε να τον βγάλουν μια φωτογραφία…

Στην ανάρτηση αναφέρεται πως το παιδί ζητούσε «να τον τυλίξουμε ζεστά (με τη κουβέρτα) καθώς συνέχεια κρύωνε!».

Ύστερα από έλεγχο διαπιστώθηκε πως η μητέρα του παιδιού είναι στη φυλακή, ο πατέρας πλανόδιος μουσικός και υπάρχει μια θεία που και αυτή και έχει απασχολήσει τις αρχές.

Στο παιδί κοντά στο νοσοκομείο βρίσκονται άνθρωποι του Συλλόγου.

Η ανακοίνωση του “Χαμόγελου του Παιδιού”

Ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα έκανε για το περιστατικό το “Χαμόγελο του Παιδιού”:

“Στις 5:30 τα ξημερώματα απο την Πατρα, λάβαμε κλήση από πολίτη ότι ένα παιδί κοιμόταν έξω από το θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ κάτω στο μάρμαρο και δεν ήταν κάποιος ενήλικος μαζί του.
Ενημερώσαμε άμεση δράση και το παιδι μεταφέρθηκε στο 2ο Αστυνομικό Τμήμα Πατρών.
Ζητήθηκε η συνδρομή μας με όχημα και συνοδεία του Συλλόγου για τη μεταφορά του παιδιού προς το νοσοκομείο κατόπιν προφορικής εισαγγελικής εντολής.
Άμεσα έγινε η μεταφορά του παιδιού στο νοσοκομείο. Εκεί έκανε μπάνιο, φόρεσε ζεστά ρούχα, έφαγε και ξάπλωσε. Ο Φ…. έδειχνε πολύ χαρούμενος που του φορέσαμε κάλτσες (τόσο που ζήτησε να του βγάλουμε φωτογραφία ενώ φοράει κάλτσες), που έκανε μπάνιο με ζεστό νερό και ζήτησε να τον σκεπάσουμε με κουβέρτα και να τον τυλίξουμε ζεστά καθώς συνέχεια κρύωνε!
Από τη διερεύνηση στα αρχεία μας βρέθηκαν καταγγελίες, ενημέρωση σε εισαγγελία και κλήσεις σε άμεση δράση.
Από την Αστυνομία μας είπαν ότι η μητέρα του είναι στη φυλακή και ο πατέρας του που δεν τον έχει αναγνωρίσει, είναι πλανόδιος μουσικός συνήθως υπό την επήρεια αλκοόλ. Υπάρχει μία θεία που και αυτή έχει απασχολήσει τις αρχές. Στο παιδί κοντά στο νοσοκομείο βρίσκονται άνθρωποι του Συλλόγου”
.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος