Πάτρα: Αυξάνονται τα κρούσματα και οι νοσηλείες – Στα όρια του το σύστημα υγείας

To 4o κύμα της πανδημίας συνεχίζει απρόσκοπτα την επέλασή του στην Αχαΐα. Χθες (22/11) καταγράφηκαν 263 νέα επιβεβαιωμένα εργαστηριακά κρούσματα ενώ αμείωτη συνεχίζει  να είναι  η συρροή ασθενών με covid -19 στα νοσοκομεία της Πάτρας. Δεκάδες περιστατικά κορονοϊού φθάνουν για νοσηλεία, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι ανεμβολίαστα.

Στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονται 88 ασθενείς στις Κλινικές Κορονοϊού, 13 διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ και ο μικρός Νεκτάριος  -η πορεία του οποίου κρίνεται βελτιωμένη- στη ΜΕΘ Παίδων. Στον «Άγιο Ανδρέα» νοσηλεύονται 61 ασθενείς στις Κλινικές Κορονοϊού και 9 διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ.

Το γεγονός έχει σημάνει συναγερμό στις υγειονομικές υπηρεσίες , με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η λειτουργία και 6ης Κλινικής Κορονοϊού στο ΠΓΝΠ.

Ακόμη άνοιξε μία κλινική, πέραν του 2ου ορόφου της νέας πτέρυγας του «Αγίου Ανδρέα» που έχει μετατραπεί σε χώρο νοσηλείας κορονοϊού, στον 4ο όροφο του πολυώροφου κτιρίου του νοσοκομείου.

Συναγερμό έχει προκαλέσει και η αύξηση κρουσμάτων σε Μονάδα Υγείας Φροντίδας Ηλικιωμένων στη Πάτρα. Ο χθεσινός έλεγχος του ΕΟΔΥ κατέγραψε αλλά 23 νέα κρούσματα στα 69 δείγματα που ελέγχθηκαν. Σύμφωνα με την 6η ΥΠΕ κανένα από τα κρούσματα δεν έχει σοβαρά συμπτώματα ενώ διαπιστώθηκε ότι όλοι ήταν εμβολιασμένοι.

Στο Επιμελητήριο Αχαΐας χθες διενεργήθηκαν 673 rapid test  εκ των οποίων τα 24 ήταν θετικά, στην Κάτω Αχαΐα 127 τεστ με 9 θετικά, στο Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα έγιναν 113 έλεγχοι και διαγνώστηκαν 9 κρούσματα, στο Αίγιο 145 με 9 θετικά, στο Σκιαδά ελήφθησαν 63 δείγματα με ένα θετικό και στο Άσυλο Ανιάτων έγιναν 165 ράπιντ τεστ και ήταν όλα αρνητικά.

Σήμερα προγραμματίζονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο Επιμελητήριο Αχαΐας ( 8:30 με 20:30), στο οίκημα «ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΑΝΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΟΥ», στο Κέντρο Υγείας Αιγίου (09:00 με 15:00), στο Κοινοτικό Γραφείο του Λάππα (09:00 με 14:30) και στο Δημαρχείο της Χαλανδρίτσας (09:00 με 14:30) για το ευρύ κοινό.

Το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων στην Αχαΐα φτάνει το 52%, ενώ στην ηλικιακή ομάδα άνω των 60 ετών διαμορφώνεται στο 69%. Η εμβολιαστική διαδικασία στην ύπαιθρο , με τη συνδρομή της Κινητής Εμβολιαστικής Μονάδας, που ξεκίνησε στις 27 Οκτωβρίου από την 6η ΥΠΕ  έχει ξεπεράσει τους 300 εμβολιασμούς μέχρι τώρα, συνολικά, σε Αχαΐα και Ηλεία.

Ο Δήμος Πατρέων στην προσπάθειά του να συνδράμει υγειονομικά τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, προχώρησε χθες σε συνεργασία με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια Ελλάδος, το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού Πατρών και την ΤΟΜΥ Εγλυκάδας, σε εμβολιασμό κατά του covid-19, με επιτόπια κινητή μονάδα,σε 35 Ρομά που διαμένουν στον καταυλισμό του Ριγανόκαμπου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος