Πάτρα: Αυλαία απόψε για τον θερινό Δημοτικό κινηματογράφο με την κωμωδία “Ζητείται Εγκέφαλος για ληστεία”

Ένα ακόμα «ταξίδι» του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου στις συνοικίες της Πάτρας, ξεκινά στις 9.30 το βράδυ, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων, που διοργανώνει και φέτος ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων.

Για έκτη κατά σειρά χρονιά ο πολιτιστικός Οργανισμός πραγματοποιεί θερινές κινηματογραφικές προβολές. Πρόκειται για έναν θεσμό, που γνωρίζει πολύ μεγάλη απήχηση στους κατοίκους της πόλης  και αναπληρώνει ένα μεγάλο κενό στο συγκεκριμένο είδος τέχνης.

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη στην εισήγησή της στο Διοικητικό Συμβούλιο σημείωσε ότι « Το καλοκαίρι του 2020 πραγματοποιήθηκαν δεκάδες προβολές, τις οποίες παρακολούθησαν πάνω από 2.500 θεατές. Η επιλογή ποιοτικών ταινιών, υπήρξε καθοριστικός παράγοντας για την επιτυχία της συγκεκριμένης δράσης, γεγονός που μας κάνει να πιστεύουμε ότι φέτος θα έχει ακόμα μεγαλύτερη αποδοχή από τους κατοίκους της πόλης μας και θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς σινεφίλ. Στόχος μας είναι και αυτή τη χρονιά, ο δημοτικός κινηματογράφος να “ταξιδέψει” σε όσες το δυνατόν περισσότερες γειτονιές του δήμου μας. Για το σκοπό αυτό, ήρθαμε σε επαφή με τους πολιτιστικούς συλλόγους και τους προέδρους των κοινοτήτων, με τους οποίους συνεργαστήκαμε άψογα. Πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας, ότι οι περισσότεροι πολιτιστικοί σύλλογοι συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, καθώς λόγω πανδημίας έχει ανασταλεί η λειτουργία τους. Σεβόμενοι την πολιτιστική προσφορά τους στις γειτονιές όλα αυτά τα χρόνια, αποφασίσαμε και φέτος να ενισχύσουμε τη δράση τους, απαντώντας θετικά στα αιτήματα τους για δωρεάν κινηματογραφική προβολή».

Την «αυλαία» των προβολών θα ανοίξει η κλασσική κωμωδία του Γούντι Άλεν «Ζητείται Εγκέφαλος για ληστεία».

Από μικρός, ο Βέρτζιλ Στάρκγουελ δεν ήταν ό,τι καλύτερο. Αφού αποτυγχάνει στη μουσική του «καριέρα», αποφασίζει να κλέβει τράπεζες. Τότε γνωρίζει κι ερωτεύεται τη Λουίζ, μια υπάλληλο σε πλυντήρια, και κάνουν και παιδί. Αλλά το μυαλό του Βέρτζιλ είναι μονάχα στο έγκλημα, ακόμη κι αν είναι αιωνίως αποτυχημένος και σε αυτό

Η ταινία θα επαναπροβληθεί την Πέμπτη 10.6.2021 στο Νότιο Πάρκο και την Κυριακή 13.6.2021 στην πλατεία Ταραμπούρα. Ο θερινός κινηματογράφος θα περιοδεύσει και αυτό το καλοκαίρι με 3 προβολές την εβδομάδα (Τρίτη στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείο, Πέμπτη και Κυριακή σε γειτονιές εκτός κέντρου), για όλο τον Ιούνιο και Ιούλιο με ελεύθερη είσοδο.

Λόγω της τήρησης των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας, η είσοδος στο χώρο θα γίνεται από τις 8.00 το βράδυ, με παράδοση αριθμημένης κάρτας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ